„Amit ígértem, sikerült valóra váltanom”

Egy fordulóval korábban senki sem merte volna biztosra ven-ni, hogy a komáromiak már az utolsó két meccs előtt kihar-colják a bentmaradást a II. labdarúgóligában.

Egy fordulóval korábban senki sem merte volna biztosra ven-ni, hogy a komáromiak már az utolsó két meccs előtt kihar-colják a bentmaradást a II. labdarúgóligában. Talán csak Jozef Olejník vezetőedző volt olyan merész derűlátó, aki hitt abban, hogy a Duna-parti városban nemcsak megvillant a második fociliga, hanem gyökeret is vert 40 év után.

A bajnokság 28. fordulója után azonban eldőlt, a csapat jövőre is a második vonalban folytathatja, így megkönnyebbülten beszélgettünk a trénerrel.

Első beszélgetésünk alkalmával számomra félelmetesnek tűnt kijelenteni, hogy a komáromi KFC bent marad a II. ligában. Mi volt az indítéka akkori állításának?

Tudtam, hogy dolgozni akarok, és mindent megteszek azért, hogy a komáromiak kiemelt vágya teljesüljön, és a város rangjának megfelelő futballcsapata legyen. Kezdettől fogva élveztem a klubvezetés teljes bizalmát, ami hatalmas motiváció és egyben biztatás is volt részemre. A játékoskeret kialakításánál nemcsak az volt szempont, hogy ki milyen képességekkel és technikai tudással rendelkezik, hanem az akarati tényezők és a jellembeli tulajdonságok is szerepet játszottak a csapat összeállításánál. A futball csapatjáték, mindenkinek tudnia kell, mi a feladata, és részt kell vállalnia a kitűzött cél eléréséért folytatott harcban. A stratégiai cél elérése két fordulóval a bajnokság befejezése előtt valósággá vált, jelenleg a 8. helyen vagyunk a tizenhatos mezőnyben, s mindent megteszünk azért, hogy ezt a helyet megőrizzük.

Január óta dolgozik a csapattal. Az eredmények önt igazolják, ígéretei megalapozottak voltak.

Az emberi kapcsolatokban valahogy ráérzek az őszinte törekvésre, és mindent megteszek annak érdekében, hogy a teljesíthető cél valósággá váljon. A munkámmal kapcsolatban az első naptól láttam és éreztem, hogy a klubvezetés teljes bizalommal van irántam, és nem okozhatok csalódást. Világos volt, hogy a teljesen szétesett feljutó csapat talpra állítása után tőlem várják a bennmaradást a II. ligában. Tudtam, hogy csak két lehetőség van előttem: vagy kiharcoljuk a bennmaradást, vagy kiesünk, és akkor be is fejezem a munkámat Komáromban. Szűk két hónap állt rendelkezésünkre, hogy ütőképes csapatunk legyen az évad tavaszi felében, s a 15. helyről felkapaszkodjunk legalább négy hellyel feljebb. Tíz előkészületi meccs után azt gondoltam, hogy a fiúk felkészültek, elszántak, és mindenki ellen önbizalommal és győzelmi vággyal léphetünk pályára. A srácokba helyezett bizalmam nem volt alaptalan. Tizenegy tavaszi meccsünkből hatot megnyertünk, háromszor remiztünk és csak az FK Pohronie, valamint az éllovas szerediek otthonában szenvedtünk vereséget. A tavaszi megszerzett 21 pontunk a 15. helyről a nyolcadikra röpítette a csapatot.

Az elmondottakból arra lehet következtetni, hogy elégedett csapata teljesítményével. Az intenzív, kemény munka meghozta gyümölcsét?

Azt gondolom, hogy igen, mert ha csak a tavaszi eredményeket értékelnénk, benne lennénk az első ötben a tabellán.

Hogyan értékeli a klubvezetés hozzáállását és az egyre gyarapodó szurkolótábor támogatását a csapat mérkőzésein?

Mindkettőt nagyon pozitívan. A vezetőség minden tőle telhetőt megtesz, hogy Komáromban minimálisan az országos második vonal tartós legyen, ami a ligarajtnál veszélybe került. Úgy tudom, egy emberként küzdött a klubvezetés azért, hogy a csapat kiállhasson az első bajnoki mérkőzésre. Szakmai vonalon nagyra becsülöm Vincze István 44-szeres magyar válogatott, a KFC sportigazgatója futball- és élettapasztalatainak érvényesítését is csapatunk munkájában, ami megmutatkozik az eredményességében. Szurkolóink támogatását minden mérkőzésünkön érezzük, amiért őszinte hálánkat fejezzük ki. Egy nagyszerű példa a közelmúltból: a bártfai nagyon fontos meccsünkre a 27. fordulóban az ország keleti csücskébe két hölgyszurkoló elvonatozott, hogy győzelemre buzdítsa a csapatot. Ez óriási erőt jelentett a fiúknak, és a KFC kulcsfontosságú 2:0-s győzelmet aratott.

Még két forduló, és véget ér a bajnokság. Milyen lehet a folytatás?

Azt gondolom, a csapat magva együtt marad, és az együttes még jobb, élvezetesebb játékkal fogja megajándékozni a futballrajongókat Komáromban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?