Ambros Martín nem hisz az egyéni díjakban

<p>Az év csapatát irányítja, de az év edzői között „csak” a második lett. A Sportcsillagok Gálaestjén Ambros Martínnal, a Győri Audi ETO KC kétszeres BL-győztes női kézilabdacsapatának spanyol vezetőedzőjével beszélgettünk.</p>

BŐD TITANILLA

Második lett a legjobb edzők rangsorában, Hosszú Katinka trénere, Shane Tusup mögött. Mit jelent ez önnek?

Nem szeretek második lenni! (nevet) Természetesen nagyon örülök ennek a kitüntetésnek, mert azt mutatja, hogy az elmúlt évben jó munkát végeztünk. De azért azt is tudni kell, nem igazán hiszek az egyéni díjakban, hiszen mi egy csapat vagyunk. A lányoknak köszönhetem ezt az elismerést.

A csapatok között a Győri Audi ETO KC végzett az élen.

Ennek még jobban örülök, mint a saját díjamnak!

A Győr idén is menetel a BL-ben – sikerülhet sorozatban harmadszor is elhódítani a legrangosabb európai kupát?

Tudjuk, hogy nehezebb dolgunk lesz, de keményen dolgozunk. Volt néhány dolog, ami hátrányosan érintett minket, és amelyekre meg kellett találnunk a megoldást, de nyilván ismét nyerni akarunk.

Több kulcsember kiesett a csapatból, Görbicz és Lunde terhesség, Amorim sérülés miatt. Hogyan tudnak megbirkózni ezzel?

Minden probléma erősebbé tesz bennünket. Nagyon fontos játékosok estek ki a sorainkból, de mi most csak azokkal a kézilabdázókkal foglalkozunk, akik játékra készek, akik harcolni tudnak a sikerért. Lépésről lépésre kell haladnunk, de nem érezhetjük úgy, hogy korlátoz minket ez a helyzet.

A BL lebonyolítási rendszere kissé megváltozott, az alapcsoportból nem két, hanem három csapat jut tovább a hatcsapatos középdöntőbe, és az egymás elleni pontokat viszik magukkal az együttesek. Milyen változást jelent ez a Győr számára?

A csoportkörben már éreztük, hogy sokkal keményebb a küzdelem, az utolsó pillanatig komoly csata folyik minden egyes pontért. Már nemcsak a továbbjutás számít, hanem az is, ki hány pontot visz magával a következő körbe, s nyilván mindenki a lehető legjobb pozíciót szeretné magának kiharcolni a középdöntő előtt. Nagyon izgalmas lesz, és szerintem nehezebb dolgunk lesz, mint a korábbi években.

A női BL Final Fourját ismét Budapesten rendezik, ez gyakorlatilag hazai pálya a Győrnek.

Az még nagyon messze van, ilyesmin nem gondolkodunk. Az elmúlt szezonban nagyon jól éreztük magunkat a budapesti Final Fourban, éreztük a közönség támogatását, és idén is szeretnénk eljutni a legjobb négy közé.

Rendre láthattuk a nézőtéren az Európa-bajnokság meccsein, mi a véleménye a magyar és a spanyol válogatottról?

A házigazdának sosem könnyű megbirkóznia a ránehezedő nyomással, de a norvégok elleni meccsen a magyarok megmutatták, hogyan lehet legyőzni Európa egyik legjobb csapatát. A spanyolokat jó volt nézni, szerintem ők játszották a legszebb kézilabdát a kontinensviadalon. (A norvégok a döntőben végül legyőzték Spanyolországot – a szerk. megj.)

Mit gondol a vészkapusos taktikáról, amellyel a dánok legyőzték Magyarországot a középdöntőben, gyakorlatilag háromnegyed órán át hét mezőnyjátékossal támadva? Tényleg ez a kézilabda jövője?

Nem hinném. Néhány speciális szituációban beválhat ez a stratégia, a dán–magyar mérkőzésen azonban épp az volt a különös, hogy 40 percen át sikeres volt ez a húzás. Az viszont biztos, hogy mostantól minden csapat, aki a dánok ellen pályára lép, fel lesz készülve rá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?