Alsószeli győzelem Illésházán

Öt gól, nagy iram, tizenegyesek, kapusgól, dulakodás – a kilátogatók nem unatkoztak a nyugat-szlovákiai V. labdarúgóliga déli csoportjának slágermérkőzésén.

Öt gól, nagy iram, tizenegyesek, kapusgól, dulakodás – a kilátogatók nem unatkoztak a nyugat-szlovákiai V. labdarúgóliga déli csoportjának slágermérkőzésén. Az illésházaiak otthon 3:2-es vereséget szenvedtek az alsószeliektől.

Két veretlen csapat találkozott – a mérkőzés előtt az alsószeliek kétpontos előnnyel vezették a tabellát csallóközi ellenfelük előtt. A meccs elején a helyi tizenegyet vitte előre a bizonyítási vágy és a hazai pálya előnye, de a vendégek védelme nem ingott meg. Később az alsószeliek egyre többször tartották meg a középpályán a labdát, és kiderült, hogy érettebb, technikásabb játékra képesek, mint az illésházaiak. Amikor a hazai védők felrúgták Bednárt, a bíró sípja néma maradt, de Mezzei kapus hibája után viszont már kénytelen volt büntetőt fújni a játékvezető. A tizenegyest a vendégkapus Marián Valenský magabiztosan értékesítette. (Marián Taksonyon védő fivérétől szintén nem áll távol a góllövés, František már hat gólnál jár az idei szezonban a galántai területi bajnokságban). Az illésházai egyenlítésre nem kellett sokat várni, egy jogos büntetővel már 1:1 volt az állás, és a félidőig belefért még egy gyors adok-kapok, így 2:2-vel vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünet után a hazaiak több helyzetet is kidolgoztak, kapufát is lőttek, de gólt csak a valamivel higgadtabb vendégek szereztek, akik ezután nem engedték ki kezükből a mérkőzést. A végén kisebb dulakodás is kialakult a játékosok között, a hazaiak rossz néven vették az ellenfél időhúzását, kiállításig azonban szerencsére nem fajult a dolog. A slágermérkőzésre több mint háromszáz néző volt kíváncsi, a vendégek dobokkal és dudákkal felszerelt népes szurkolótábora az első perctől remek légkört teremtett.

„Feszült hangulatú mérkőzés volt. Védenceim kissé görcsösen játszottak a nagy tét miatt. Ellenfelünk viszont a négy-öt helyzetéből hármat kihasznált. Így kell egy rangadót megnyerni, a vendégsiker megérdemelt. Amikor idejöttem, azt a feladatot kaptam, hogy minél több hazai játékost építsek be a csapatba. Jelenleg a 17 fős keretből már tizenhárman illésházaiak” – tájékoztatott Vladimír Bertók, az illésházaiaik trénere.

„A bajnokság két kiemelkedő csapata találkozott egymással, és azt hiszem, a nézők remek meccset láttak. Azt sajnálom, hogy az ellenfelünknél Barčák, a góllövőlista vezetője sérülten játszott, így nem tesztelt le minket igazán – mondta Renczés Gábor alsószeli vezetőedző, akinél rákérdeztünk a csapat feljutási céljaira is. – Az első hely az egyértelmű célunk. A feljutás azonban már más kérdés, nem igazán kifizetődő, a IV. liga rosszul van területileg beosztva” – tette hozzá Renczés.

Való igaz, jelenleg egyetlen galántai vagy dunaszerdahelyi járásbeli csapat sem található a délkeleti csoportban, így az alsószelieknek rendre nagyobb távolságokba kellene utazniuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?