Álommeccs a fináléért

New York. Andre Agassi (6. a világranglistán) Lleyton Hewittal (1.) mérkőzik az amerikai nyílt teniszbajnokságon a döntőbe jutásért, miután mindkét játékos négy szettben abszolválta a negyeddöntőt.

Andre Agassi nagyon örült a négy közé jutásnakTASR/AP-felvételA hölgyeknél némi meglepetésre nem az első négy kiemelt jutott elődöntőbe, a kakukktojás Amelie Mauresmo (9.), aki Jennifer Capriatit (3.) verte nagy csatában. Párosban elbúcsúzott Anna Kurnyikova és Martina Navrátilová is. Továbbjutott viszont a Husárová, Gyementyijeva duó.

Lleyton Hewitt és Andre Agassi. Világranglistás helyezése alapján előbbi a földkerekség legjobb teniszezője, nem mellékesen pedig a US Open férfi egyesének címvédője. Utóbbi viszont – a torna alatt nyújtott produkciókat figyelembe véve – a világ talán legjobb formában lévő játékosa, imponáló magabiztossággal masírozott be a legjobb nyolc mezőnyébe. Ott ugyan végül elhullajtott egy játszmát – a torna során először –, de ugyanígy tett Lleyton Hewitt is, akinek azért korábban meggyűlt a baja James Blake-kel is. Közös még bennük, hogy mindkettejüknek viszonylag könnyű ellenfélen kellett átrágnia magát az elődöntőért, ahol aztán egymással mérkőzhetnek meg. Nem vitás, hogy igazi álommeccset láthatnak majd a Flushing Meadows-i centerpálya nézői, szinte lehetetlenség előre megjósolni, hogy melyikük fog a csatából győztesen kikerülni. A US Open eddigi talán legnagyobb érdeklődéssel várt derbijét vívják majd.

A hölgyeknél Serena Williams (1.) és Lindsay Davenport (10.) után Venus Williams (2.) és Amelie Mauresmo (10.) biztosította helyét a legjobb négy között. Mauresmo továbbjutása mindenképpen meglepetés, hiszen a világranglista harmadik helyezettjét, Jennifer Capriatit verte meg három játszmában. Az elsőt 6:4-re bukta el, s a második sem neki állt, 6:5-nél a mérkőzésért adogatott ellenfele. Végül rövidítés döntött, melyet a francia nyert meg, csakúgy, mint a harmadik szettet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy meglehetősen gyenge színvonalú találkozót játszottak, rengeteg volt a hiba mindkét oldalon.

Mauresmo az idősebbik Williams-nővérrel, Venusszal küzdhet meg a döntőbe jutásért, miután a második helyen kiemelt amerikai simán, 57 perc alatt intézte el Szeles Mónikát (5.). Nyomát sem lehetett rajta látni a Chanda Rubin ellen bemutatott bizonytalanságnak, bárhonnan képes volt bevágni egy nyerő ütést. Szeles nem tudta vele tartani a lépést, így sima vereséget szenvedett.

Az amerikai nézők nagy bánatára női párosban is véget ért a veterán Martina Navrátilová versenye, az üzbég Tuljaganova oldalán kétszettes vereséget szenvedtek a hatodik helyen kiemelt Gyementyijeva, Husárová orosz, szlovák duótól. Anna Kurnyikova sem most fogja megszerezni pályafutása harmadik Grand Slam-trófeáját, miután Martina Hingisszel párban nem találták az ellenszert a második helyre rangsorolt Ruano Pascual, Suarez spanyol, argentin kettős játéka ellen.

EREDMÉNYEK (16 174 200 dollár az összdíjazás) – férfi egyes, negyeddöntő: Hewitt (ausztrál, 1.)–el-Ajnaui (marokkói, 20.) 6:1, 7:6, 4:6, 6:2; Agassi (amerikai, 6.)–Mirnyij (fehérorosz, 32.) 6:7, 6:3, 7:5, 6:3.

Női egyes, negyeddöntő: Mauresmo (francia, 10.)–Capriati (amerikai, 3.) 4:6, 7:6, 6:3; V. Williams (amerikai, 2.)–Szeles (amerikai, 6.) 6:2, 6:3.

Női páros, 3. forduló: Gyementyijeva, Husárová (orosz, szlovák, 6.)–Navrátilová, Tuljaganova (amerikai, üzbég) 6:4, 7:5; negyeddöntő: Petrova, Pratt (orosz, ausztrál)– Gagliardi, Nagyová (svájci, szlovák) 6:4, 6:3.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?