Álom a címvédésről?

Párizs. Ezúttal sem rejtette véka alá véleményét Eric Cantona, a francia válogatott és a Manchester United egykori világklasszisa, aki az első találkozón nyújtott teljesítményük miatt már le is írta honfitársait.

Párizs. Ezúttal sem rejtette véka alá véleményét Eric Cantona, a francia válogatott és a Manchester United egykori világklasszisa, aki az első találkozón nyújtott teljesítményük miatt már le is írta honfitársait. Kiállt viszont Roy Keane mellett, mondván, az ír amatőrök között ő az egyetlen profi gondolkodású játékos.

Eric Cantona gyakori vendége az angol sajtónak, az egykori kiváló játékosnak – főleg szókimondó természete miatt – gyakran kérik ki a szakvéleményét. A Manchester United legendája úgy véli, Franciaország a Szenegál elleni vereség miatt nagyon nehéz helyzetbe került, ráadásul a Marcel Desailly, Frank Leboeuf védőpáros már nem elég jó egy világbajnoksághoz.

„Rossz védőkkel nem lehet világbajnokságot nyerni, márpedig Desailly és Leboeuf nem elég jó” - mondta a francia válogatott egykori fenegyereke. „Emiatt aztán csak álmodozni lehet a címvédésről. Az angolok által mutatott játékot nem szeretem, a második félidőben amatőr kiscsapatként viselkedtek. Ismerem őket, sokkal jobb teljesítményre is képesek. Az íreknél nagy hiba volt hazazavarni Roy Keane-t, ő semmivel sem büszkébb játékos, mint társai. Viszont amíg ő ízig-vérig profi, addig a többiek amatőrök. Most még nem érzik a hiányát, de majd rádöbbennek, hallgatniuk kellett volna rá” – tette hozzá Cantona.

Ami a franciákat illeti, rohamosan javul Zinedine Zidane állapota, de még mindig nem dőlt el, hogy csütörtökön pályára léphet-e az uruguayiak elleni második csoportmérkőzésen. A Real Madrid világklasszis játékosa lábsérülés miatt kihagyta a szenegáliak elleni nyitómeccset, s sokak szerint emiatt kapott ki 1:0-ra a címvédő. Jean-Marcel Ferret csapatorvos elmondta, a sztár szombaton már futott, úszott és kerékpározott, a gyakorlatokat egyre nagyobb intenzitással végezte. Roger Lemerre szövetségi kapitány ennek ellenére ekkor még azt mondta, majdnem biztos, hogy az uruguayiak ellen sem számíthat kulcsjátékosára. A nyitányon helyettese, Youri Djorkaeff rendkívül visszafogottan játszott, s emiatt könnyen elképzelhető, hogy csütörtökön Johan Micoud kap lehetőséget, ha az elsőszámú játékmester nem jön rendbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?