Allegri kontra Ancelotti

<p>Torino. A Juventus szombaton újra olasz bajnok lett, de nem sok ideje volt ünnepelni, mivel ma este (20.45) már a címvédő Real Madridot fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A nemzetközi kupaporondon eddig 16 mecscset vívott egymással a két csapat, a Juventus hétszer, a Real nyolcszor nyert, egy találkozó pedig döntetlennel ért véget. Az olasz együttes az utóbbi hat hazai meccsén nem kapott ki a királyi gárdától.

A torinói együttes 2003 után jutott be a BL elődöntőjébe, és hasonló a helyzete, mint 12 éve volt. Az akkor Marcelo Lippi irányította gárda ugyancsak a címvédő Reallal került szembe, s ahogy most, úgy annak idején is a spanyol sztárgárda számított a párharc favoritjának.

„Nem mindennap fordul elő, hogy a Real Madriddal kell megküzdened. Nagyon kemény összecsapás vár ránk, de ha játékosaim kihozzák magukból a maximumot, meglepetést okozhatunk. Nem állunk be védekezni, bátran fogunk focizni. Bízom benne, hogy bejutunk a fináléba” – mondta Massimiliano Allegri, a Juve trénere.

A Juventus edzőjének dolgát nehezíti, hogy az első meccsen nem számíthat csapata egyik legjobbjára, a sérült Paul Pogbára, mellette Martin Cáceres és Kwadwo Asamoah is harcképtelen.

A Real Madrid a BL egyenes kieséses szakaszában nehezen jutott túl a Schalkén, majd az Atlético Madrid elleni negyeddöntőben is akadtak nehézségei, ezzel együtt az utóbbi hetekben javuló formát mutat. Akárcsak első számú sztárja, Cristiano Ronaldo, aki mesterhármast ért el a hétvégén Sevillában.

A portugál támadó kulcsszerepet játszhat a két találkozón, a madridi hívek pedig bízhatnak abban, hogy hasonló teljesítményt nyújt, mint a két gárda legutóbbi meccsén. Az előző szezon csoportkörében ugyanis két találkozón három gólt lőtt a Juventusnak, melyet akkor hazai pályán 2:1-re győzött le a madridi csapat, Torinóban pedig 2:2 volt az eredmény.

A Real idegenben 444 perce nem kapott gólt a BL-ben, legutóbb tavaly októberben a Razgrad otthonában találtak Casillas hálójába.

Carlo Ancelotti, a Real olasz vezetőedzője – 1999 és 2001 között a Juventust irányította – sérülés miatt nem számíthat Luka Modricra és Karim Benzemára. Gareth Bale viszont felépült.

A mostani keretekből csak a két kapus, Gianluigi Buffon és Iker Casillas volt részese a 2003-as elődöntőnek, míg Álvaro Morata személye azért érdekes, mert a spanyol támadó tavaly még a madridiakkal nyerte meg a trófeát, ezúttal pedig már a Juventust segíti. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?