Albion rajtra kész

Ma kezdődik az angol labdarúgó-bajnokság 2003/2004-es kiírásának őszi idénye, és a nyitány előtti kérdés a régi: vajon sikerül-e valakinek megtörni a Manchester United és az Arsenal hegemóniáját? Az elmúlt tizenegy évben ugyanis az MU nyolc bajnoki aranyat gyűjtött be, a kétszer (1998, 2002) diadalmaskodó Arsenal pedig az utóbbi hat szezonban négyszer hódította el az Angol Kupát.

Németh Szilárd (jobbra) reméli, kezdőember lesz a nyitófordulóbanInternet-felvételA Manchester Utd. Beckham és Verón nélkül vág neki a pontvadászatnak, ettől függetlenül jók az esélyei a címvédésre, hiszen az argentin meglehetősen rapszodikus teljesítményt nyújtott (23 meccsen 2 gól), Beckham távozása pedig nem szakmailag, hanem inkább gazdaságilag jelenthet veszteséget, az ázsiai piacot éppen a Spice Boy reklámértékének köszönhetően uralták a manchesteriek. Az Old Traffordon Ruud Van Nistelrooy képességeiben bíznak, a gólkirály az elmúlt szezonban tétmeccsen 44 gólt lőtt. Az MU végül nem tudta megszerezni Ronaldinhót (a brazil a Barcelonát választotta), helyette elsősorban ígéretes tehetségek érkeztek, a kameruni Djemba-Djemba és a Sporting Lisszabontól megvásárolt „kis” Ronaldo, kapusposztra pedig a magyar származású Tim Howard.

Az első számú vetélytárs továbbra is a Premier League-ben a legattraktívabb támadófutballt bemutató Arsenal, az ágyúsoknak sikerült megtartaniuk Thierry Henryt, aki 180 meccsen 112 gólt lőtt, valamint 100 millió cseh koronáért leigazolták az Ostrava 19 éves tehetségét, Michal Papadopuloszt.

A dobogós helyezésért eséllyel szállhat még harcba a Chelsea, a Liverpool és a Newcastle is. A londoni kékekről a tulajdonosváltás óta sokat cikkezik a sajtó, Roman Abramovics alapos bevásárlást tartott a nyáron, Geremi, Verón, Mutu, vagy a tavalyi világbajnokságon feltűnő ír Damien Duff érkeztével ütőképes gárda áll Claudio Ranieri rendelkezésére. Kérdéses, hogy mire lesz képes a Liverpool, amely tavaly ősszel a klub történetének egyik leghosszabb nyeretlenségi sorozatát produkálta, zsinórban 11 bajnokin (öt döntetlen mellett hat vereség) nem tudott nyerni. A 18-szoros angol bajnok legnagyobb nyári igazolása a Leedsből érkező ausztrál válogatott játékos, Harry Kewell, az ő feladata lesz fazont adni a csapat játékának. A Newcastle erénye az összeszokottság, kérdés, hogy a veterán Shearer, a „szarkák” első számú gólfelelőse bírja-e még az iramot. A tavaly hét gólig jutó Németh Szilárd a Middlesbrough-val a kupaindulásra jogosító hely elérésében reménykedhet, az újoncok közül pedig az élvonalba 13 év után felkerülő Portsmouth tűnik a legrutinosabb gárdának, Hislop, Festa, Sherwood, Paul Merson, a Liverpoolból érkező cseh Patrik Berger vagy az egyik legintelligensebb játékstílusú angol csatár, Teddy Sheringham lehet a garancia az újonc jó játékára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?