Akar itt valaki futballozni?

<p>Amilyen izgalmas és emlékezetes mérkőzéseket láttunk a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, olyan felejthető volt az első két negyeddöntő.</p>

A csapatok közül egyedül a Benfica próbált futballozni, de a portugálok sem voltak meggyőzőek, és ki is kaptak.

23 ezer fanatikus ciprusi szurkoló várta a Real Madridot, az ország történetének legnagyobb futballmeccsén. Többen is lettek volna, ha nagyobb a stadion, a jegyvásárlás során akkora hisztéria alakult ki, hogy a rendőrségnek vízágyúkat is be kellett vetnie. Ehhez képest a meccs hatalmas csalódást okozott, egyedül a nyolcszázezer ciprusi lehetett elégedett – 74 percig. Az nem meglepő, hogy az APOEL nem támadott, az eddigi sikereit sem fergeteges offenzívájának, hanem betonbiztos védekezésének köszönhette. A kapura lövési kísérletek aránya majdnem mindent elárul a meccsről: 20:0 a Real Madrid javára. Majdnem mindent: téved, aki a számok alapján szédületes Real-akciókat és hősiesen védekező ciprusiakat képzel el. Az utolsó negyedóráig a Real játékosai csak lötyögtek, mintha csak púp lett volna a hátukra ez a mérkőzés (ahogy az is volt). Aztán Mourinho becserélte Kakát és Marcelót, és kettejük mentalitása mindent megváltoztatott. A két brazil olyan tempót diktált, amit az APOEL focistái már nem tudtak követni, így a Real 16 perc alatt rúgott három gólt, amivel a továbbjutás kérdését is lerendezte. Úgy tűnt, ha a Real Madridnak 10:0-ra kellett volna megnyernie ezt a mérkőzést, akkor 10:0-ra nyerte volna meg.

Persze, igazságtalan a ciprusiakat támadni az antifutball miatt. Képzeljük csak el, hogy a Videoton megelőzi a csoportkörben a Portót, a Zenitet és a Sahtart, majd kiüti a Lyont is, a negyeddöntőben pedig a meccs végéig döntetlenre áll a Reallal szemben – ez esetben talán még a Nemzeti Sport is megbocsájtana Paulo Sousának… De talán a Fradi-szurkolók számára is kellemesebb emlék a Real Madrid elleni 1:6 a Bajnokok Ligája csoportkörében, mint az örmény Ulyssesszel szembeni magabiztos EL-továbbjutás. Az APOEL képviselői sem elégedetlenkednek. „Még van egy meccsünk a Real Madrid ellen, és ez fantasztikus” – mondta a macedón Ivan Tricskovszki. Egy másik Ivan, Jovanovics, az APOEL szerb edzője is hasonló gondolatokat pendített meg: „Szürreális volt számunkra ez az év. A Real Madrid elleni mérkőzést pedig ajándékba kaptuk”. José Mourinho is dicsérte az ellenfelet: „Megadjuk a tiszteletet az ellenfélnek a Bernabéuban is, ennek a BL-sorozatnak az APOEL volt a legfontosabb csapata”.

A másik találkozón a Benfica hazai pályán 1:0-ra kikapott a Chelsea-től. A portugálok többet támadtak, ráadásul Terry kezezése miatt egy elmaradt tizenegyest is számon kérhettek a játékvezetőn, vagyis egyáltalán nem szolgáltak rá a vereségre. „Nem is reméltem ennél jobb eredményt” – ismerte el a meccs után Roberto Di Matteo, a kékek menedzsere. Az olasz egyébként váratlan húzásokat hajtott végre: kihagyta a kezdőcsapatból a Napoli elleni visszavágón remeklő Lampardot, Essient és Drogbát. Villas-Boas idején ez a döntés alighanem puccsot váltott volna ki az öltözőben, most azonban bejött a dolog, a mindent eldöntő gólt éppen az „új fiúk” hozták össze, Torres gólpassza után Kalou volt eredményes. A mérkőzés érdekessége, hogy a Benficában egyetlen portugál játékos sem lépett pályára, miközben a kedden játszó együttesek mindegyikében ott volt legalább egy portugál focista.


szólj hozzá: Apoel Nicosia 0-3 Real Madrid

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?