Ajnácskői sikertörténet

Ajnácskő. Nem mindennapi bravúrral büszkélkedhetnek az ajnácskői labdarúgók. Az 1998-ban újraindult futballegyesület a legalsó szintről, a járási bajnokság harmadik osztályából indult, ám minden évben bajnokságot nyert, s tavaly már az V. liga D-csoportjában versenyezhetett.

Ott újoncként a harmadik helyen végzett, ami ugyebár remekbe szabott sikernek számít. Ez idén, egy fordulóval a bajnokság befejezése előtt ismét dobogós helyen áll. Sőt, még az ezüstérem sem elérhetetlen álom, hiszen a második helyezett Poltár mindössze egy ponttal előzi meg a gömöri csapatot. Tóth Tamás klubelnök joggal elégedett. – Bár még nincs vége a bajnokságnak, mindenképpen kedvezően összegezném az idei szezont. Községünkben jó az együttműködés a játékosok, az edző és a vezetőség között, a nézők is szép számmal látogatnak el mérkőzéseinkre. Ez mindennél jobban bizonyítja, hogy nálunk felmenő ágban van a sportélet. Örülök, hisz sikerült teljesíteni az idény eleji célkitűzésünket, hogy a dobogón végezzünk. Mivel tavaly újoncként lettünk harmadikok, idén sem akartuk alább adni. A célhoz vezető út azonban nem volt zökkenőmentes. – fogalmazott a sportvezető. Természetesen nekik is voltak, vannak gondjaik. A tavaszi szezon rajtja előtt meg kellett válniuk az egyik fő támogatójuktól. Szerencsére sikerült hamar megoldani a gondot.

A jó eredmények legfőbb összetevője a módszeres csapatépítés. – Minden évben miután megnyertük a bajnokságot, igyekeztünk olyan játékosokat hozni a csapatba, akik növelni tudták a színvonalat, hiszen tudatosítottuk, a magasabb osztály szélesebb körű válogatást kíván meg. Jelenleg is vannak rimaszombati, füleki játékosaink. Nem szabad azonban megfeledkezni a hazaiakról sem. Szókovács Tibor és Mede Róbert hátvédek már az induláskor kerettagok voltak. Az évek során együtt fejlődtek a csapattal, mára mindketten kulcsemberekké váltak, nélkülük már elképzelhetetlen a kezdőtizenegy – tájékoztatott bennünket a sikertörténet legfontosabb ismérveiről a klubelnök.

Az ajnácskőiek egyébként termékeny csatársorral büszkélkedhetnek. övéké a mezőny második leggólerősebb csapata. Huszonöt bajnoki összecsapáson 73-szor vették be az ellenfelek kapuját. Legeredményesebb játékosuk Szepesi László, az elmúlt két év gólkirálya, de Urbán Roland, Czene István és Berki Marián is gyakran iratkoznak föl a gólszerzők közé. A gólgazdag játékot produkáló együttes mérkőzéseire a közönség is kíváncsi, nem ritkán 300-350 futballkedvelő biztatja Danyi László edző védenceit. Megkülönbözetetett figyelmet fordítanak az utánpótlás-nevelésre is. A szakedzői képesítéssel rendelkező Tóth Tamás klubelnöki teendői végzése mellett elvállalta az ifjúsági csapat vezetését is. – Büszke vagyok a játékosaimra, sokan közülük rendkívül tehetségesek. Újoncként az V. ligában harmadikok lettünk, s ez szerintem nagyon szép eredmény. – vallott szakvezetői munkájának gyümölcséről a tevékeny tisztségviselő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?