A zsolnaiak és a Slovan a fő favorit

<p>Már a labdarúgó Fortuna Liga 2017/2018-as idényének holnapi rajtja előtt élesen körvonalazódik a majdani alsó- és felsőház.</p>

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság – némi módosítással – visszatér az 1993–1996 közötti modellhez, amikor az alapszakasz után a mezőny két csoportra különült el. Ez a 2017/18-as szezonban a 22. forduló után következik majd be, s a felső- és az alsóházba is magával viszik a pontjaikat a csapatok. A bajnoki címért és a kiesés elkerüléséért vetélkedő csoportokban is oda-vissza alapon mérkőznek meg a gárdák, így mindenki azonos számú meccset játszik hazai pályán (szemben a tíz évig érvényes, 33 fordulós modellel).

Kimondottan a bajnoki címet csupán két gárda, a címvédő zsolnaiak és a Slovan célozta meg. Utóbbi bízik a közelmúlt megismétlődésében: 2010 és 2012 után is, amikor a zsolnaiak lettek aranyérmesek, mindkétszer a pozsonyi gárda volt a trónfosztó.

Rajtuk kívül a Marco Rossi vezette dunaszerdahelyiek, a trencséniek, a nagyszombatiak és a rózsahegyiek vették célba egyértelműen az első hatost.

Az egy év múlva a besztercebányaiakkal fuzionáló Podbrezovánál ködösebben fogalmaztak („szép lenne, ha megismételnénk a tavaly őszi remeklést”), az eperjesiek, az aranyosmarótiak, a nagymihályiak és az újonc nyitraiak pedig a biztos bentmaradást tűzték ki célul. Ez a Senicától lenne a legnagyobb bravúr, amely gyakorlatilag a semmiből kapart össze egy csapatra épphogy elegendő játékost a nyári szünetben.

Az alsóházból az utolsó gárda esik ki, az előtte végző osztályozót játszik a II. liga másodikjával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?