Sport

"A világ Kék" - A vb-döntő nemzetközi sajtóvisszhangja

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, francia-horvát (4-2) döntőjének sajtóvisszhangja:
MTI

2018. július 16. 11:42

- TASR/AP-felvétel

Nagy-Britannia:
    --------------

The Sun:
"Kylian Mbappé és a fiatal franciák meggyőző vb-diadaluk után még évekig uralkodhatnak. Fennáll a veszélye annak, hogy a Kékek ennél csak jobbak lesznek, s az övék lesz az a csapat, amelyet meg kell verni a 2020-as Európa-bajnokságon és két évvel később, a katari vb-n.

The Guardian:
"Akaratból, ügyességből és gondos edzői sablonokból lett egy csapat, amelynek tiszta fiatalsága megijeszti a világot. Egy viharos, kissé vad délutánon Franciaország másodszor lett világbajnok, ez egy győztes eposz befejezése és egyben rávezetés egy másikra."

Spanyolország:
    --------------

Marca:
"Pogbával és Griezmann-nal, az izomerő és a találékonyság szimbólumaival Deschamps francia válogatottja a világ tetején. A döntő összefoglalása volt a gall futball-világbajnokságnak, a kirakat. Ez nem olyan Franciaország, amelynek egy császára van, hanem egy csapat gránitból. A horvátokat előbb a videobíró hátráltatta, aztán a fizikai, majd a mentális kimerültség.

Mundo Deportivo:
"Franciaország kiütéssel lett másodszor is világbajnok. A Kékek egy fáradt horvát csapatot győztek le, amely úgy küzdött, mint amikor még erős volt."

El País:
"Francia vb-cím, horvát hírnév. A francia válogatott története második világbajnoki címét nyerte azzal, hogy fizikailag felülkerekedett egy dicséretesen teljesítő balkáni csapaton. Modric együttese, amely a torna legjobbja volt, jobb volt a döntőben is addig, amíg két bírói ítélet földre nem vitte, Mbappé pedig megsemmisítette."

AS:
"Franciaország nyerte a videobíró-vb-t."
 

2018. július 16. 10:36

Ezt írták a horvát lapok az elbukott vb-döntő után

Olaszország:
    ------------

Corriere della Sera:
"Klasszisok és szervezettség: így épített a franciákból világbajnok csapatot Deschamps."

Tuttosport:
"A világ Kék"

Ausztria:
    ---------

Kurier:
"Az új világbajnoknál az eredményesség egyértelműen a játékosok egyéni képességei felett állt. A francia szurkolók által remélt gólfesztivál csak az argentinok elleni nyolcaddöntőben (4-3) történt meg, egyébként +diéta+ volt biztos védekezéssel, és kontratámadásokkal, s ez teljesen bejött."

Kronen Zeitung:
"A franciáké a futballtrón. Németország uralkodása véget ért, a futballvilág új királya Franciaország"

Svájc:
    ------

Blick:
"Franciaország kiélvezheti az összetartozás pillanatát. Ennek a világbajnoki címnek - akárcsak az 1998-asnak - a társadalmi integrációra is nagy hatása lesz. De ma már tudjuk, hogy akkoriban az csak egy pillanatfelvétel volt. A labdarúgás nem tudja megoldani az integrációs problémákat. Franciaországban sem, és máshol sem."

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sárosfai gáz nyomában

A D4-es és az R7-es építése miatt további forgalomkorlátozással kell számolni

Holttestet találtak egy parkoló autóban Füleken

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Mistrík, Čaputová és Mikloško Šefčovič és a Smer összefonódására figyelmeztetnek

Közel 200 Fidesz-ellenes tiltakozás lesz

Legfrissebb galériák
Olvasta már?