A Veszprém visszavágott a svéd bajnoknak

veszprém
Veszprém |

A Veszprém házigazdaként kilenc góllal legyőzte a svéd IFK Kristianstad csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában.

A magyar csapat egy héttel ezelőtt meglepetésre három góllal kikapott a svéd bajnok otthonában.

Eredmény,
férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló, A csoport:

Telekom Veszprém-IFK Kristianstad (svéd) 36-27 (20-14)
a Veszprém gólszerzői: Tönnesen 8, Nenadic 5, Nilsson, Mahé 4-4, Manaszkov, Strlek, Mackovsek 3-3, Gajic 2, Nagy L., Balgotinsek, Jamali, Lékai 1-1

 

A hazaiak keretéből ezúttal René Toft Hansen és Gasper Marguc maradt ki taktikai okok miatt. A lelátón a legfanatikusabb veszprémi szurkolók szektora a kezdés pillanatában teljesen üres volt, így tüntettek kedvenc csapatuk gyenge szereplése miatt, de néhány perc elteltével elfoglalták helyüket.

Pontos, erős lövéseiknek, és Sterbik Árpád bravúrjainak köszönhetően remekül kezdtek a házigazdák (5-1), ezt követően pedig kettesével szerezték a gólokat a csapatok.

A veszprémiek a mostani szezonban szinte minden szoros mérkőzésen, mindkét félidőben nagyjából húsz perc után elfáradtak fejben és fizikailag egyaránt, most azonban kitartott a kezdeti lendületük. A vendégek vezetőedzője a 24. percben már másodszor kért időt, csapata Valter Chrintz eredményessége ellenére hétgólos hátrányban volt, amiből a szünetig csak egyet tudott ledolgozni.
A második felvonás elején Kent Robin Tönnesen góljaival tovább növelte a különbséget a hazai együttes (25-16), majd a folytatásban felváltva születtek a találatok. A magyar csapat játékosai ezúttal végig bírták a mérkőzést, amit ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek meg.

Az A csoportban sereghajtó Kristianstad legeredményesebb játékosa Valter Chrintz volt nyolc góllal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?