A végjátékban harcolta ki a döntetlent a DAC

<p>A 88. percben még 2:0-s vesztésre állt, nagyszerű hajrájának köszönhetően azonban 2:2-es döntetlent ért el a DAC Zsolnán a labdarúgó Fortuna Liga 1. fordulójában.</p>

Németh Krisztián, a DAC új vezetőedzője az idény előtt azt ígérte, 4-4-2-es rendszerben fog játszani a csapata. Zsolnán is ezt a felállást választotta, elöl két megtermett csatár, Szarka és Sabala mozgott. A zsolnaiak kezdték jobban a meccset, Špalek ívelte be a labdát Paurnak, de Tofiloszki remek mozdulattal kivédte a fejest.  A másik oldalon Sabala sarkazása után Szarka helyzete maradt ki. A zsolnaiak a 27. percben szereztek vezetést, Hlohovský lapos beadására Ivan Diaz érkezett - 1:0. A hazaiak növelhették volna előnyüket, a 33. percben Hlohovský szabadrúgasból a jobb kapufát találta el.  A második félidőben nyílt volt a játék, mindkét oldalon voltak helyzetek, a legközelebb Sabala állt az egyenlítéshez. A 77. percben pedig a zsolnaiak újabb gólt szereztek, Letic beadása után Németh Zsolt elvétette a labdát, és Špalek laposan a hálóba lőtt - 2:0. Az ellentámadásból a zsolnai kapu előtt is kialakult gólveszély, de Volešák végül tisztázott. A 87. percben a csereként beállt Černák lábán volt a szépítés, de a kapus védte a közeli lövést.  Két perccel később kapu előtti keveredést követően a zsolnaiak nem értették meg egymást, a labda Michalík elé pattant, aki bepöckölte a hálóba - 2:1. A játékvezető öt percet hosszabbított, a zsolnaiak ezalatt lőttek egy lesgólt, de a slusszpoén még hátravolt, Szarka és Michalík összjátéka után a labda a csereként beállt Vidához került, aki a tizenhatos sarkáról gyönyörűen a vinklibe ívelt - 2:2. A dunaszerdahelyiek tomboltak, értékes egy pontot szereztek az esélyesebbnek tartott zsolnaiak otthonában. A dunaszerdahelyiek a 2. fordulóban a nagyszombati Spartak otthonában lépnek pályára. Žilina–DAC 2:2 (1:0)Góllövők: Diaz (27.), Špalek (77.), ill. Michalík (89.), Vida (90+4.) Sárga lap: Michalík, Huk, Sabala. Játékvezető: Vnuk.ŽILINA: Volešák–Letic, Vavro, Králik, Mabouka–Špalek (84. Vallo), Diaz (89. Mandiangu), Pečovský, Škvarka (81. Káčer)–Paur, Hlohovský.DAC: Tofiloszki–Štepanovský, Michalík, Kwin, Németh Zs.–Pačinda, Ljubicic (78. Černák), Huk, Ľupták (65. Polievka)–Sabala (82. Vida), Szarka. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?