A végére összeroppant a DAC

Nagyszombat |

<p>A nagyszombati Spartak a labdarúgó Szlovák Kupa elődöntőjének visszavágóján 2:0-ra legyőzte a DAC-ot, így 3:0-s összesítéssel bejutott a döntőbe. Sokáig úgy tűnt, tarthatna a Spartak–DAC akár 180 percig is, gólt nem látnának a nézők, pedig helyzetek azért voltak.</p>

Az első két nagy lehetőség – meglepetésre – a vendégek előtt adódott: az 5. percben Koejoe szerezte meg a labdát Banovičtól, de ezen maga is annyira meglepődött, hogy befejezni már nem tudta az akciót. Hat perccel később egy hazai szöglet után Németh Krisztiánhoz került a labda, ő indította Pallát, akinek lövését védte Slovenčiak, az érkező Yavarzadeh pedig csak szerencsétlenkedett. Ezután a mezőnyfölényben játszó Spartak percei következtek: előbb Doležaj csúsztatott fejese szállt a kapu fölé, majd Koro Kone kemény lövését Novota szögletre ütötte, Železník próbálkozását pedig a kapufa állította meg.

A Spartak szünet után is többet birtokolta a labdát, de Novota kapuja nem forgott veszélyben túl gyakran. A 62. percben Neto szabadrúgása centikkel a felső léc fölött zúgott el, a 75. percben pedig Kopúnek lőtt a kapu mellé. A dunaszerdahelyiek izgalmassá tehették volna a meccset a 79. percben, de Bajevski elől Slovenčiak az utolsó pillanatban felszedte a labdát. A másik oldalon Neto lövésébe Nikolic lépett bele. A 83. percben Helísek beadása után Koejoe fejelt mellé. A hazai drukkereknek nem nagyon tetszett a Spartak produkciója, ennek többször hangot is adtak, a 88. percben azonban mindent megbocsátottak kedvenceiknek : Kopúnek átadása után Bernáth megszerezte a vezetést – 1:0. Két perccel később szabadrúgáshoz jutottak a nagyszombatiak, Juhász 18 méterről leadott lövése meglepte Novotát, s a bal sarokban kötött ki – 2:0. A dunaszerdahelyi kapus a kapufán és a vizespalackokon töltötte ki a mérgét... „Gondoltam, hogy a kapus belép a sorfal mögé, ezért a hosszú sarokba céloztam, és ez be is jött” – mondta a mérkőzés után Juhász.

Milan Malatinský, a Spartak edzője elégedetten értékelte a találkozót: „Öt hét alatt háromszor játszottunk a dunaszerdahelyiek ellen, de a mostani volt a legnehezebb meccs, mert ennek volt a legnagyobb tétje. Boldog vagyok, hogy bejutottunk a döntőbe.”

Kurt Garger, a DAC szakvezetője is elismerte, a Spartak megérdemelten került a fináléba: „Sokáig nagyon kiegyenlített volt a játék, jól védekeztünk, és helyzeteink is voltak. Koejoe fejese a 83. percben kulcsfontosságú volt, ha az bemegy, minden másképp alakul... Utána már kockáztattunk, hátul kinyíltunk, ezért kaptuk a gólokat. A nagyszombatiak megérdemelten jutottak tovább.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?