„A védekezés a nagy bajnokok fegyvere”

<p>Hét éven át irányította a spanyol Itxako Navarra együttesét, amikor elfogadta a győriek ajánlatát, s rögtön első szezonjában BL-győzelemig vezette a zöld-fehéreket. A spanyol Ambros Martín számára kihívás Európa legjobb női kézilabdacsapatának kispadján ülni, játékosaitól minden nap tanul valamit. A 45 éves szakemberrel a Bajnokok Ligájáról, az öltözői kommunikációról és a magyar életstílus furcsaságairól is beszélgettünk.</p>

A Győr hét európai kupadöntőt veszített el, mielőtt ön lett az edző. Nem félt egy ilyen elátkozottnak tűnő klubba jönni?Hogy féltem-e? Ugyan, dehogy. Épp ellenkezőleg. Nagyon lelkes voltam, hogy megismerhetem ezt a klubot, a csapatot, a játékosokat. Kihívásnak tartottam ezt a munkát, az volt a célom, hogy minden nap tanuljak valamit. Szerintem sikerült is. Az elmúlt évben minden egyes napon, amikor lejöttem a csarnokba, tanultam valami újat, és ez sokat jelent a pályafutásom szempontjából.  Rögtön az első idényében óriási sikert ért el a csapattal, megnyerte a Bajnokok Ligáját, amire a győriek már egy évtizede várnak.Ez nem az én érdemem, hanem sok összetevő eredménye. Elsősorban a játékosoknak köszönhető ez a diadal. Mindannyian pontosan tudják, hogyan kell győzni, de most a legkisebb részletek is jól sikerültek. Korábban talán ezeket elhanyagoltuk, de most erre is odafigyeltünk, és megnyertük a kupát.  Mik voltak ezek a részletek?Például az, hogy minden pillanatban figyeljünk a védekezésre, mert egyetlen kapott gólon is múlhat a siker. Vagy az, hogy meccsről meccsre haladjunk, egyszerre csak egy, az éppen előttünk álló feladatra koncentráljunk.  A játékosok is többször elmondták, hogy érkezésével elsősorban a csapat védekezése változott meg, arra nagyobb hangsúlyt fektet, mint a támadásra.Igen, ez így van. A csapatban rengeteg tehetséges támadójátékosunk van, vagyis azt kevesebbet kell gyakorolnunk. A védelemre azonban nagyon oda kell figyelnünk. A közelmúltban sok gólt kaptunk egy-egy meccsen, és nem a kapusaink hibájából, mert rengeteg lövést megfogtak. Ezért a soron következő Magyar Kupa-meccsen az volt a célunk, hogy húsz alatt tartsuk a kapott gólok számát, és ez sikerült is. A szép támadásokat szeretik a szurkolók, jól mutatnak a tévében, és meg is nyerhetsz egy meccset a jó támadójátékkal, de csak jó védelemmel lehet az élen végezni egy hosszú mérkőzéssorozatban. A védekezés a nagy bajnokok fegyvere.A teljes interjú hétfői nyomtatott kiadásunkban olvasható.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?