A vártnál nagyobb mezőny

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSKomárom. Ősszel is felülmúlta a várakozásokat a kajak-kenu Komárom Nagydíj. Ötvenötödik felvonása nem a szokásos időpontban, júniusban, hanem az árvíz miatt szeptemberben zajlott.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Komárom. Ősszel is felülmúlta a várakozásokat a kajak-kenu Komárom Nagydíj. Ötvenötödik felvonása nem a szokásos időpontban, júniusban, hanem az árvíz miatt szeptemberben zajlott. Történéseit mintegy ezer néző figyelte a partról.

„Meglepően sok versenyző érkezett, annak a háromszorosa, mint amennyire a várakozások alapján számítottunk – mondta lapunknak Soós Tibor, a komáromi KKK klubelnöke. – A szezonhajrá nem nyomta rá bélyegét a részvételre. Változékony idő volt, hol napsütésben, hol erős szélben, hol esőben zajlottak a futamok. Az ötkilométeres versenyek közben hirtelen olyan eső támadt, hogy a zsűri fontolgatta a versenyszám lefújását, mert alig lehetett látni. Végül a kadettok is célba értek, s a mi versenyzőnk, Adam Botek nyerte a kajak egyest.”

Két távon, két és öt kilométeren folytak a versenyek, a viadal jegyzőkönyve szerint 371 induló volt, csapatban a somorjai KCK diadalmaskodott, 214,5 ponttal, másodikok a vendéglátók lettek 164 ponttal. „Az a legfontosabb, hogy – mint a korábbi nagydíjak során – ezúttal sem történt semmilyen baleset, pedig elég hideg volt a víz. Néhány bukás azért mindig előfordul, de időben kihúztak mindenkit” – tudtuk meg a házigazdától.

A vártnál nagyobb részvétel sem indok arra, hogy jövőre is ősszel legyen a nagydíj, állítja Soós Tibor. „Az idei verseny pótmegoldás volt, más időpontot nem találtunk rá a versenynaptárban. 2014-ben újra visszakerül a helyére, és június második hetében lesz. Mindenki megszokta, reméljük, az időjárás is megengedi, hogy a kijelölt időpontban megrendezhessük” – tette hozzá a komáromi klubelnök. A dél-szlovákiai dobogósok névsora a Hírkosárban. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?