A váltó lett Pulai veszte

<p>A szánkós Pulai Imre a váltóverseny, a svédek sztárhokisa, Johan Franzén agyrázkódás miatt marad le a téli olimpiai játékokról.</p>

Agyrázkódás miatt nem játszhat a jövő pénteken kezdődő szocsi téli olimpián Johan Franzén, a svédek sztárhokisa. A Detroit csatára közel egy hónapot hagyott ki, majd vasárnap egyetlen meccsre visszatért, de újra a sérültlistára került. A 34 éves játékos 2006-ban lemaradt a svédek olimpiai győzelmével véget ért torinói játékokról, ám még abban az évben világbajnok lett, 2008- ban pedig Stanley-kupát nyert. Franzént klubtársa, Nyquist, a washingtoni Johansson vagy a nashville-i Hornqvist helyettesítheti. Dél-Korea előnybenNem lesz ott Szocsiban a szánkós Pulai Imre sem – mint kiderült, a váltóverseny miatt. A nemzetközi szövetség (FIL) eredetileg 38 helyet garantált a férfiszánkósoknak, de nem zárta ki a lehetőséget, hogy végül 40-en is indulhatnak (Pulai épp a 40. a rangsorban). A FIL azonban arra törekszik, hogy az új számban, a csapatversenyben minél több nemzet indulhasson el. Ezért úgy határozott, hogy a nőknél nem 30-an, hanem 31-en vehetnek részt a játékokon, mert így a következő olimpiát rendező Dél-Korea is ott lehet a csapatversenyben. Pulai azt mondta, nem adja fel, 2018-ban 50 évesen szeretne ott lenni Pjongcsangban, és keretbe foglalni karrierjét: első olimpiája – még kenusként – az 1988-as szöuli volt. Ingázó koris bajnokJan Blokhuijsen, a hollandok kétszeres világbajnok gyorskorcsolyázója is otthon tölti a szocsi játékok egy részét: előbb február 8-án rajthoz áll 5000 méteren, majd hazarepül Hollandiába, és csak egy héttel később tér vissza. „Az a tapasztalatunk, hogy ha egy versenyzőnek túl sok ideje van két fellépése között, akkor nem tud megfelelően koncentrálni, mert túl sok impulzus éri az olimpiai faluban” – jegyezte meg a 24 éves gyorskorcsolyázó edzője, Jan van Veen, aki szerint az sem gond, hogy védence nem tud együtt gyakorolni társaival a csapatüldözéses viadalra. Éremért lakásA hazatérés az ukrán sportolóknak is szép lehet – az érmet szerzőket ugyanis lakással is megjutalmazza a komoly gazdasági és pénzügyi problémákkal küzdő Ukrajna. Az elnöki hivatal élére frissen kinevezett Andrij Kljujev az ukrán versenyzők búcsúztatásakor azt is elmondta, hogy az aranyérmes sportolók fejenként 54 ezer eurót kapnak prémiumként. (MTI, Index) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?