A továbbjutásra hajt a Fradi

Fradi.Csukaricski

A labdarúgó Európa-konferencialiga F csoportjának utolsó játéknapján a Ferencváros a Fiorentinát fogadja csütörtök 18.45-től. A zöld-fehéreknek egy döntetlen is elég a biztos továbbjutáshoz, de egy győzelemmel még a csoportelsőséget is megszerezhetik.

A képlet első része rendkívül egyszerű, ha a második helyen álló magyar bajnok nyer, megelőzi a firenzeieket és megnyeri a csoportot, míg az olaszok másodikként végeznek. Ha a Fradi döntetlent játszik, akkor minden marad a jelenlegi helyzetben, a Fiorentina elsőként jut a legjobb 16 közé, míg a ferencvárosiak még pályára lépnek az Európa-liga csoportharmadikjai közül valakivel a nyolcaddöntőbe jutásért.

A bonyodalom akkor kezdődne el, ha a Fiorentina nyerne, ugyanis így a csoport másik mérkőzésén a belga Genk hazai pályán a pont nélkül sereghajtó szerb Csukaricski legyőzésével pontszámban utolérné a Ferencvárost. Ez esetben az egymás elleni két döntetlen miatt a gól-különbség határozna a továbbjutásról. Mivel ebben a mutatóban jelenleg kettővel jobb a Ferencváros, így a kétgólos veresége esetén már bármilyen genki siker a kupabúcsút eredményezné, ahogy a kétgólos belga győzelem és a minimális ferencvárosi kudarc is. Az igazán érdekes helyzet akkor alakulna ki, ha magyar csapat eggyel kapna ki, míg a belga eggyel nyerne, így a gólkülönbség is egyenlővé válna. A két 1:0-s meccsebben a leosztásban az FTC továbbjutását jelentené több szerzett góljának köszönhetően, csakhogy ha az 1:0-s ferencvárosi kudarchoz 2:1-es genki siker párosul (vagy 2:1-es FTC-vereséghez 3:2-es genki győzelem), akkor minden mutatóban azonosság alakulna ki a két csapat között. Nem döntene az idegenben szerzett gólok száma az összes csoportmeccset figyelembe véve, a több győzelem és a több idegenbeli győzelem sem. A mérleg nyelvét így a sportszerűség billentené el, ebben jelenleg jobb a Ferencváros, mert 12 sárga lapja van, míg a belgáknak 15 sárga és egy piros.

A Fradinál a házi gólkirály Varga Barnabás már bevethető, de így sincs könnyű helyzetben Dejan Sztankovics, aki szerint a két csapat első meccsén talán egy kicsit lebecsülték őket, de most már biztosan más lesz az olaszok hozzáállása, ráadásul nyomás nélkül léphetnek pályára, hiszen ők már biztos továbbjutók. „Nyugodtan játszhatnak, ami azt jelenti, hogy olyan dolgokat is kipróbálhatnak, amiket az éles találkozókon nem. Ami engem ebben a pillanatban aggaszt, hogy tegnap 14 játékossal edzettem, így most az jár a fejemben, hogy hogyan tudnám a sérülteket valahogy visszahozni a csapatba. Fontos, hogy higgyünk magunkban, hiszen most többet teszünk bele a meccsekbe, mint amit visszakapunk” – fogalmazta meg csapata rossz formájának okát a szerb szakember.

„Már sok csodálatos mérkőzést játszottam a Ferencvárosban, és biztos vagyok benne, hogy a csütörtöki is ilyen lesz. A remek közönségünk előtt játszhatunk majd, biztos kivételes hangulat lesz, kemény ellenfelünk lesz, de nagyon jók az esélyeink, és így a célunk nem más, mint a győzelem – kezdte a szerdai sajtótájékoztatót Kristoffer Zachariassen, akit a Paks elleni vereség hatásáról is kérdeztek. – Mindig rossz veszíteni, de ha elvesztünk egy meccset, tudjuk, hogy ez a foci része és ebből tanulnunk kell, de a következő mérkőzésre készen kell állnunk. Egy ilyen fontos összecsapáson, mint ami most következik, nem foglalkozhatunk a vereséggel, vagy azzal, ami korábban történt” – válaszolta a norvég futballista, aki szerint a Fiorentina az olasz bajnokság legjobbjai közé tartozik, de hazai pályán már megmutatták, hogy bárki ellen lehet esélyük.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, a játékvezető a portugál Luis Godinho vezeti, a VAR-szobában pedig honfitársáé, Helder Malheiróé lesz az utolsó szó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?