A teljesítmény a fontos

Pozsony. Bemutatták tegnap a médiának Szlovákia A és 21 éven aluli labdarúgó-válogatottjának új vezetőedzőit, Ladislav Jurkemiket és Mikuláš Komanickýt. Egyelőre egyiküknek sincs szerződése és a szakmai stábuk sem áll még össze.

Ladislav Jurkemik is meglepődött, hogy ő lett a válogatott vezetőedzőjeMNL-felvételFrantišek Laurinec, a szövetség első embere elégedetten nyugtázta a döntést: „Mivel kiszemeltünk, Karel Brückner Csehország válogatottjának edzője lett, így rugalmasan kellett megoldást keresnünk. A végrehajtó bizottság megtárgyalta a kialakult helyzetet, és majdnem egyhangúan döntött Jurkemik kinevezéséről. Tudjuk, hogy választásunkat Zsolnán nem fogadják kitörő örömmel, de biztosan velük is megegyezünk. Miután Jurkemik lett az A-válogatott edzője, logikusnak tartom, hogy Mikuláš Komaniskýre bíztuk a 21 éven aluliak nemzeti tizenegyét.”

Ladislav Jurkemik elárulta, hogy mióta játékosként levetette a címeres mezt, az volt a célja, hogy egyszer a válogatottat irányíthassa. „Amikor a szövetség elnöke megkérdezte tőlem, hogy elfogadnám-e az A-válogatott irányítását, úgy éreztem, mintha cukorkával kínálna. Első és talán utolsó lehetőséget kaptam, még álmomban sem merült fel bennem, hogy az A-csapathoz kerülök.”

Elképzeléseit is felvázolta: „Elsődleges célom, hogy végre kijusson a csapat az Európa-bajnokságra. Ezután azt szeretném elérni, hogy megteljenek a lelátók. A focit a nézőknek játsszák, és ezt tudatosítania kell majd mindegyik válogatott labdarúgónak. Valamennyi posztra két játékost szeretnék felkészíteni, előny, ha valaki ugyanazt a szerepkört tölti be klubcsapatában is. Nem kizárt, hogy a kétcsatáros megoldáshoz nyúlok, bizonyos helyzetekben három támadót is pályára küldök. Nálam mindenki előtt nyitva áll a válogatott kapuja. Teljesen mindegy, hogy jelöltem harminc vagy húsz éves. Mérvadó a teljesítménye, a válogatottban való szereplés vállalása és a csapathoz való alkalmazkodása lesz. Ha labdarúgóink csúszkálhatnak a külföldi pályákon, hazájuk színeiben is megtehetik. Aki nem fogja tiszteletben tartani a szabályokat, nincs keresnivalója a válogatottban.”

Mindkét új szakvezető legkésőbb 2002. február elsején veszi át a válogatott irányítását. Szerződésük a következő selejtező ciklusra szól, hosszabbítási lehetőséggel.

Hogyan vélekednek a játékosok?

Juraj Buček, a Škoda Xanthi kapusa: „Remélem, helyes döntés született. Engem is meglepett, hogy ő lett a befutó.”

Németh Szilárd: „Edzőként nem irányított soha. Emberi vonásait a pasienkyi találkozásainkkor ismertem meg. Meggyőződésem, hogy új szellemet hoz a válogatottba, és remélem, sikereket is.” (SITA/TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?