A szlovák kéziválogatott számára nem a továbbjutás a fő cél

A magyar női kézilabda-válogatott Szlovákia ellen kezdi meg az Eb-kvalifikációt, már Görbicz is a keretben van.Vágsellye/Dabas. Attraktív mérkőzéssel kezdi meg az Eb-selejtezőket a szlovák női kézilabda-válogatott, amely ma (18.00) Dabason Magyarországgal mérkőzik.

A magyar női kézilabda-válogatott Szlovákia ellen kezdi meg az Eb-kvalifikációt, már Görbicz is a keretben van.

Vágsellye/Dabas. Attraktív mérkőzéssel kezdi meg az Eb-selejtezőket a szlovák női kézilabda-válogatott, amely ma (18.00) Dabason Magyarországgal mérkőzik. Egyértelműen a hazaiak a találkozó esélyesei, már csak azért is, mert különböző okok miatt a szlovákok 2014-es Eb-n szerepelt keretéből kilencen is hiányoznak. „Azt mondanám, akik itt vannak, azok itt is akartak lenni, és mindent meg fognak tenni a csapatért” – nyilatkozta a nevezés körüli gondokról Dušan Poloz, a szlovákok szövetségi kapitánya.

A Bízik Rékát és a kapus Tóth Zsanettet is soraiban tudó szlovák csapat Vágsellyén készült a magyarok és a szombati, lengyelek elleni selejtezőre. „A tapasztaltabb lányokkal és a teljes szakmai stábbal is leültünk, és megbeszéltük, hogy ebben a selejtezősorozatban a fő cél nem a továbbjutás. Mi a harmadik kalapból kerültünk az 5. csoportba, a finnek a negyedikből, vagyis két favorit van előttünk, a magyarok, akik a világ élvonalába tartoznak, és a lengyelek, akik a top 10 ajtaján kopogtatnak. A cél, hogy összekovácsoljuk ezt a fiatal csapatot, hogy jobban megismerjük egymást” – magyarázta Poloz.

A cseh szakember nagyobb esélyt lát a lengyelek legyőzésére szombaton, de a magyarok elleni derbit sem akarja kiengedni. „Minden meccsre úgy megyek, hogy nyerni akarok a csapatommal, de jól emlékszem a két felkészülési meccsünkre a magyarok ellen (46:23, 34:29), akik stílusa egyszerűen nem fekszik nekünk. Talán azért is, mert a lányaink túlságosan is tisztelik őket. Ráadásul már Görbicz Anita is visszatért, aki fogalom a kézilabdában, és néhány fiatal kézilabdázónknak a falán ott lóghat a posztere, most pedig ellene kell játszaniuk... Megpróbáljuk lebontani ezt a falat, mert nekünk nem kötelező a győzelem” – tette hozzá Poloz.

A magyaroknak viszont igen, amivel Németh András szövetségi kapitány is tisztában van. „Nagyon készülünk a szlovákokra, négy mérkőzésüket is elemeztük. Oda kell rájuk figyelni, de az nem kérdés, hogy nyernünk kell – mondta Németh. – Nagyon jól ment a felkészülés, támadásban már az első edzésen visszajöttek a mozdulatok, taktikai elemek. Most látszik, hogy volt értelme a nyári összetartásnak, keveset felejtettek a lányok.”

Görbicz enyhe betegsége miatt is még nem érzi magát százszázalékosnak. „A kondimmal nincs baj, a gyorsaságom nem a régi még, ezt az egy-egyezéseknél érzem. Meg kicsit fejben is: még nem megyek úgy bele az ütközésekbe, mint régen, de majd visszajön ez is, nem aggódom” – nyilatkozta Görbicz.

A magyar–szlovák Eb-selejtezőt az M4 Sport és a cseh Sport 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?