A szél legyőzte Kuzminát, de ma javíthat

Három lőhibával a 13. helyen végzett a címvédő Anastasia Kuzmina Pjongcsangban a női sílövők 7,5 km-es számában. Meglepetésre Paulína Fialková lett a legjobb szlovák, egy lövést rontott, és a 11. helyen ért célba.

Három lőhibával a 13. helyen végzett a címvédő Anastasia Kuzmina Pjongcsangban a női sílövők 7,5 km-es számában. Meglepetésre Paulína Fialková lett a legjobb szlovák, egy lövést rontott, és a 11. helyen ért célba. Ma az üldözéses versenyben mindketten éremért harcolhatnak.

Négy éve Szocsiban Kuzmina puszit küldött a kamerába, mielőtt elrajtolt volna. Most is felszabadultnak tűnt a sprint startjánál, mosolyogva integetett a nézőknek. A pjongcsangi Alpensia Biatlonközpontban mínusz hét fok várta a versenyzőket, de még a hidegnél is nagyobb problémát okozott az erős szél, ami gyakorlatilag lehetetlenné tette a hibátlan lövést.

Kuzmina jó tempóban kezdett, két kilométernél ő vezetett, de az első lövészetnél azonnal eldőlt, hogy a tyumenyi születésű versenyző nem fogja Vancouver és Szocsi után Pjongcsangban is megnyerni a legrövidebb számot. A fekvő lövészet után két büntetőkörre kellett mennie, ami után már legfeljebb a bronzra lehetett volna esélye. Állásban Kuzmina kivárt a lövések előtt, négy célpontot el is talált, de az utolsó lövés elszállt.

„Nem így képzeltem ezt a sprintet, nem ezt vártam én sem, és mások sem tőlem. Elvesztettem a széllel szembeni harcot, de nem csinálok belőle tragédiát, vannak még előttem versenyek, ahol javíthatok” – nyilatkozta Kuzmina, aki végül a 13. helyen zárt, hátránya 54 másodperc a mai üldözéses verseny előtt az újdonsült olimpiai bajnok Laura Dahlmeierrel szemben. Mivel a sprintben Kuzmina futott a legjobban a mezőnyben, jobb lövészettel ez nem ledolgozhatatlan. A második helyezett svéd Marte Olsbu és a bronzérmes cseh Veronika Vítková előnye fél percnél kevesebb a kétszeres olimpiai bajnok Kuzminához képest.

De nem Kuzmina lesz a szlovákok egyetlen esélyese ma (közép-európai idő szerint 11.10), Paulína Fialková ugyanis még kedvezőbb pozícióból, a 11. helyről, 51 másodperces hátránnyal várhatja az üldözéses versenyt. Az idősebbik Fialková ugyan lebetegedett az olimpia előtt, ami miatt három teljes edzésnapot ki kellett hagynia, és az utolsó körre kicsit az ereje is elfogyott, a lőtéren azonban nagyszerűen összpontosított, csak egyet rontott – a mezőnyben csak három versenyző nem hibázott! –, és a helyi műsorközlő az utolsó lövése után már érmet vizionált neki. Erre végül nem lett esély, mert Fialková az említett okok miatt vesztett a tempóból, de a 11. hely is nagyszerű számára. „A szerencse is döntött, de azon is sok múlt, hogyan tudtak a versenyzők reagálni a körülményekre – fogalmazott Fialková, és mosolyogva hozzátette, azt gondolja, ő elég jól reagált. – A végén már éreztem, hogy fáradok, de remélem, ahogy egyre távolodik a betegségem, úgy fog visszatérni az erőm, és még más jó eredményekre is képes lehetek. Úgy szeretnék hazamenni erről az olimpiáról, hogy mindent kiadtam magamból.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?