A Sturm Graz alaposan ráijesztett a Lazióra

Csütörtök este 14 mérkőzést rendeztek az UEFA Kupa harmadik fordulójában, s egyetlen magyar érdekeltségű csapat sem tudott nyerni.

Csütörtök este 14 mérkőzést rendeztek az UEFA Kupa harmadik fordulójában, s egyetlen magyar érdekeltségű csapat sem tudott nyerni. Korsós és Szabics Sturmja a Laziótól, Bodnár Dinamója a Besiktastól szenvedett 3:1-es vereséget, egyedül Kabát Denizlisporja tudott „pontot szerezni” a Lyon ellen, hazai pályán 0:0-ás döntetlent értek el a Bajnokok Ligája egyik kiesője ellen.

Kabát Péter együttese, a török Denizlispor nem kapott könnyű ellenfelet, ugyanis a Bajnokok Ligájából kiesett Lyont rendelte számára a sors. A franciák a legelitebb kupában egészen messzire, a negyeddöntőig szerettek volna menetelni, korai kiesésük így mindenképpen csalódás volt a szurkolók, valamint a vezetőség számára is. Ennek ellenére az UEFA Kupát sem óhajtják félvállról venni, mindenképpen túl akarnak jutni a török gárdán, főleg, mert Kabáték az előző körben szintén egy gall csapatot, a Lorient-t búcsúztatták. Mindenesetre nem állnak rosszul, az odavágón ugyanis 0:0-ás döntetlent értek el Törökországban, így hazai pályán minimális, egy gólos győzelemmel is kiharcolhatják a továbbjutást. Kabát Péter végigjátszotta a találkozót.

A BL magyar érdekeltségű kiesője, a Dinamo Kijev egy másik török alakulatnak, a Besiktasnak feszülhetett neki, s noha picit tán esélyesebbként futott neki a párharcnak, az első mérkőzés után már inkább a Besiktas felé billen a mérleg nyelve. Mert Rincon góljával hiába szerzett a 29. percben vezetést a Kijev, a törökök Pancu révén két minutummal később egyenlítettek, a második félidőben pedig újabb két gólt préseltek be az ukrán hálóba, így 3:1-es győzelmet arattak. Bodnár László mindössze egy sárga lappal (26. perc) hívta fel magára a figyelmet.

Grazban 15 percig úgy tűnt, szenzáció lesz az Arnold Schwarzenegger-stadionban, Amoah ugyanis az első félidő legvégén betalált a Lazio kapujába, így Szabicsék (a magyar csatár végig a pályán volt) előnnyel vonulhattak pihenőre. A szurkolók talán már azt találgatták, mi vár csapatukra a római visszavágón, Chiesa azonban visszarántotta őket a földre: a második játékrész elején azonnal mattolta a hazaiak kapusát. Simone Inzaghi később még kétszer megtette ugyanezt, így a második mérkőzés gyakorlatilag csak formalitás lesz. Korsós Györgyöt a 60. percben cserélte be a Sturm trénere.

A Fradit kiverő VfB Stuttgart a magyar származású Kuranyi utolsó percben szerzett találatával verte idegenben az FC Bruges csapatát.

Gyengélkedtek a cseh csapatok: a Liberec döntetlenezett a Panathinaikosz ellen. Ladislav Škorpil edzőnek nem a pontvesztés fáj, hanem az, hogy két gólt is kaptak hazai pályán. A Slaviának is görög együttes volt az ellenfele, a piros–fehérek Szalonikiben kaptak ki, az egygólos hátrány azonban könnyen ledolgozható.

EREDMÉNYEK: Wisla Kraków– Schalke 1:1 (1:0), góllövők: Poulsen (39. – öngól), illetve Mpenza (81.); Denizlispor–Olympique Lyon 0:0; Slovan Liberec–Panathinaikosz 2:2 (1:1), góllövők: Zbončák (44.), Slovák (85. – 11-esből), illetve Baszinasz (13. – 11-esből), Olisadebe (53.); Besiktas–Dinamo Kijev 3:1 (1:1), góllövők: Pancu (31.), Ronaldo Guirao (72.), Nouma (83.), illetve Rincon (29.); Girondins Bordeaux–Anderlecht 0:2 (0:1), góllövők: Jesztrovics (9.), Hasi (90.); PAOK Szaloniki–Slavia Praha 1:0 (0:0), góllövő: Georgiadisz (51.); FC Bruges–VfB Stuttgart 1:2 (1:0), góllövők: Van der Heyden (42.), illetve Balakov (72.), Kuranyi (90.), kiállítva: Maertens (71. – FC Bruges); AEK Athén–Maccabi Haifa 4:0 (4:0), góllövők: Georgatosz (13.), Nikolaidisz (23.), Petkov (30.), Zagorakisz (37.); Sturm Graz–Lazio 1:3 (1:0), góllövők: Amoah (45.), illetve Chiesa (46.), S. Inzaghi (57., 88.); Vitesse Arnhem–FC Liverpool 0:1 (0:1), góllövő: Owen (27.); Celtic Glasgow–Celta Vigo 1:0 (0:0), góllövő: Larsson (52.); Real Betis Sevilla–Auxerre 1:0 (1:0), góllövő: Alfonso (13. – 11-esből); Malaga–Leeds United 0:0; FC Porto–Lens 3:0 (2:0), góllövők: Postiga (35., 45.), Jankauskas (87.). A visszavágókra december 12-én kerül sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?