„A sportág győzelme”

Zürich. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szombaton úgy határozott, hogy a Dél-afrikai Köztársaság adhat otthont a 2010-es világbajnokságnak.

Zürich. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szombaton úgy határozott, hogy a Dél-afrikai Köztársaság adhat otthont a 2010-es világbajnokságnak. A dél-afrikai pályázat már rögtön a 25 tagú végrehajtó bizottság szavazásának első fordulójában megszerezte a voksok több mint 50 százalékát Egyiptom és Marokkó anyagával szemben.

„A sportág és a kontinens győzelme ez” – kommentálta a döntést Sepp Blatter FIFA-elnök. Péntek délután még Tunézia és Líbia is a pályázók között volt, ám előbbi péntek este visszavonta jelentkezését, míg Líbia anyagát szombat reggel utasította el a szövetség.

A döntés nem keltett meglepetést, hiszen a belga Jan Peeters által vezetett öttagú szemlebizottság múlt kedden a 2006-os vb rendezéséről egy vokssal lemaradt Dél-afrikai Köztársaság pályázatát ítélte a legjobbnak, miután mind az öt pályázó országot meglátogatta.

A sportág nemzetközi vezetői négy éve döntöttek úgy, hogy – a világbajnokságok történetében először – 2010-ben mindenképpen az afrikai kontinensen kerül megrendezésre az esemény.

Nemcsak a mintegy 150 fős küldöttség, hanem a Dél-Afrikai Köztársaság szinte teljes lakossága eufórikus hangulatba került azután, hogy Joseph Blatter kihirdette: 2010-ben országuk rendezheti a sportág első afrikai világbajnokságát. A Zürichben tartózkodó delegáció fanfárokkal, örömujjongással fogadta a számukra kedvező bejelentést. „Úgy érzem magam, mint egy 50 éves, fiatal ember” – mondta az országban a szabadság szimbólumának tartott korábbi elnök, a 85 esztendős Nelson Mandela, aki – hasonlóan korábban a németeknél Franz Beckenbauerhez –, a pályázat egyik „aduja” volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?