A sorsdöntő meccs előtt kirúgták a horvát kapitányt

Zágráb |

<div>Menesztették Ante Cacicot, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, a hétfői ukránok elleni sorsdöntő vb-selejtezőre Zlatko Dalic készíti fel a csapatot.</div>

Davor Suker, a horvát szövetség elnöke ma jelentette be a váltást, hozzátéve, hogy az éjszakába nyúló pénteki elnökségi ülésen egyhangú döntés született Cacic menesztéséről. „Az utóbbi négy meccsünkön mindössze négy pontot szereztünk, nem volt más választásunk” – indokolt Suker. Az 50 éves Dalic – a varasdi Varteks korábbi középpályása – az elmúlt három évben az egyesült arab emírségekbeli Al-Ain csapatának edzője volt, és a gárdával tavaly döntőt játszhatott az ázsiai Bajnokok Ligájában. A játékosok és szurkolók körében nem igazán népszerű Cacicnak azután kellett felállnia a kispadról, hogy a horvátok péntek este csak 1-1-es döntetlent játszottak hazai pályán a finnekkel. Ezzel a válogatott második az I csoportban 17 ponttal, két ponttal lemaradva az izlandiaktól, és mindössze jobb gólkülönbséggel előzi meg a harmadik ukránokat. A horvátok hétfőn Ukrajnában lépnek pályára, míg az izlandiak a csoportutolsó koszovóiakat fogadják.A papírforma szerint így a 300 ezer lakossal rendelkező Izland az első helyről, egyenes ágon jut ki a vb-re. A kilenc európai selejtezőcsoportból az első helyezettek kijutnak a jövő évi oroszországi vb-re, míg a nyolc legjobb második novemberben oda-visszavágós pótselejtezőn küzd meg a négy további helyért.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?