A somorjaiak első célja: bejutni a felsőházba

somorja

<p>Ma kezdődnek a küzdelmek a II. labdarúgóliga nyugati csoportjában, ahol nyolc csapat szeretne az első hat között végezni, és a rájátszásban megmérkőzni a legjobb kelet-szlovákiai együttesekkel. Ez a céljuk a somorjaiaknak is.</p>

Derűlátó hangulat uralkodik a felső-csallóközi együttes háza táján a tavaszi bajnoki idény kezdete előtt. Marco Manso klubigazgató tényekkel érvel: „Hét felkészülési mérkőzésből hatot megnyertünk, a bősieket 5:0-ra, a mosonmagyaróváriakat 2:0-ra, a győri ETO-t 2:1-re, az Olomoucot 2:0-ra, a galántaiakat 3:1-re, a Púchovot pedig 2:1-re vertük meg, csak Znojmóban kaptunk ki 2:0-ra. Ráadásul egyik meccsünket sem játszottuk hazai pályán. Keretünk tavaszra tovább erősödött. Alapembereink közül mindössze Maximiniano távozott a Fluminense élvonalbeli csapatába. Helyette Marlon Freitas érkezett, vele együtt pedig a védő Fialho, továbbá a gólerős Estevao. Maradt Peterson, művésznevén Peu is, akit több hazai és külföldi szakértő figyel. Tavaszra a Skalicától kölcsönbe érkezett a tehetséges, a védelemben és a középpályán egyaránt bevethető Záhumenský, Podbrezováról pedig Pančík. Vezetőedzőnek a finn Mika Lönnströmöt neveztük ki, Ő váltja az amerikai Mike Keeneyt, akit – főleg eddigi somorjai eredményeire felfigyelve – a KuPS Kuopio csapata szerződtetett” – tájékoztatta lapunkat a brazil klubigazgató.

A svéd gyökerekkel, valamint UEFA Pro-licenccel rendelkező, 42 éves Lönnström idáig Thaiföldön, a Maldív-szigeteken és a hazájában több futballakadémia sportigazgatójaként tevékenykedett. „Nagy kihívásnak tartom a somorjai megbízatást, mert az STK egyesületében többségi tulajdonrészt szerzett brazil Fluminense vezetőinek elvárásai igényesek. Minimális célként azt jelölték meg, hogy a tavaszi rájátszásban a másodosztály legjobb 12 csapata közé kerüljünk be. Idén vagy jövőre pedig már a Fortuna Ligát kell megcéloznunk. Ehhez kiváló feltételeket teremtettek, hiszen az anyagi juttatásokon kívül például Csölösztőn és az egyik pozsonyi magánklinikán nyugat-európai színvonalú rehabilitációs és egyéb eszközök is segítik a játékosainkat” – nyilatkozta a szakember. Focifilozófiájáról egyelőre csupán annyit árult el, hogy a látványos, közönségvonzó támadójáték híve.

Csölle Roland csapatvezető óvatosabban optimista. „Négy forduló maradt az alapszakaszból, amely brutálisan kemény lesz, ugyanis a hat kiadó helyért nyugaton nyolc csapat vív majd ádáz harcot. Remélem, sportszerű körülmények között, elfogulatlan játékvezetőkkel. Már a mindkét együttes számára létfontosságú idegenbeli nyitányunkon a nagyszombati fakó ellen is. Bízom abban is, hogy főleg a braziljaink eredményesen alkalmazkodnak a várhatóan mély talajú pályához, ugyanis eddig csak műfüves játéktéren játszottunk” – fejtette ki Csölle.

SZILVÁSSY JÓZSEF

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?