A Salzburg, a Tottenham és a Fiorentina még hibátlan

<p>A labdarúgó Európa Liga csoportkörének 4. fordulója után nyolc csapat már biztosította helyét a tavaszi folytatásban.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A továbbjutók közt van a Salzburg, a Tottenham és a Fiorentina, az a három gárda, amelyik a negyedik kör után is százszázalékos maradt az Európa Liga 48-as mezőnyéből.

Az osztrákok a Liége 3:1-es legyőzésével biztosították helyüket a legjobb 32 között. „Óriási potenciál van a csapatban” – nyilatkozta Dušan Švento, a Salzburg első góljának szerzője. A C csoportban így minden eldőlt, mivel a dán Esbjerg sem végezhet a másodiknál rosszabb pozícióban.

A Tottenham a Tiraspolt verte 2:1-re. „Nagyon érzelemdús este volt ez számomra, mivel első gólomat szereztem a Hotspur mezében” – mondta az angolok argentin légiósa, Erik Lamela.

A román Panduriit legyőző Fiorentina (2:1) mellett az E csoport jelenlegi másodikja, a Dnyipro is továbbjutott már. Rajtuk kívül a Valencia, a Razgrad és a Rubin Kazany is szerepelhet a sorozatban tavasszal – az orosz klub egyébként az egyetlen, amely a második számú európai kupa „újratervezése” óta minden kieséses szakaszban ott volt.

Novota János csapatának, a bécsi Rapidnak viszont nehéz dolga lesz: az osztrákok 2:2-t játszottak a Genkkel (a taksonyi származású hálóőr végig a pályán volt), így meg kell nyerniük hátralévő két meccsüket a továbbjutáshoz. A Liberec ennél jobban áll: két döntetlen is elég neki a tavaszi folytatáshoz, ráadásul jó formában vannak Pavelkáék, akik – a selejtezőket is számolva – zsinórban kilenc mérkőzés óta veretlenek az európai kupaporondon. Ezzel beállították a cseh rekordot, amelyet a prágai Slavia állított fel az UEFA-kupa 1995/96-os idényében. (SITA, nso, idnes)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?