A rögzített helyzetekben bíznak Zsolnán

<p>A zsolnaiaknak már egy 1:0-s győzelem is elég lenne hazai pályán a továbbjutáshoz a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában a HNK Rijeka ellen, míg a trencséniek csak a csodában bízhatnak az Astra Giurgiu elleni, Bukarestben rendezendő visszavágón.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Mindkét szlovák csapat mérkőzését láthatják a szurkolók a tévében, a Digi Sport 1 és Digi Sport 2 csatornák élőben közvetítik a találkozókat.

Tudnak támadni

A zsolnaiak két kört már sikeresen mentek az Európa Liga selejtezőjében (előbb a grúz Torpedo Kutaiszit, majd a szlovén Olimpija Ljubljanát búcsúztatták), s a sorozat harmadik fordulójában is reális esélyük van a továbbjutásra: már egy 1:0-s siker is elég lenne számukra a HNK Rijeka ellen, mivel a horvátok csak 2:1-re nyertek az odavágón.

„Az idegenben szerzett gólunk lelkileg földobott minket, így most elég jól állunk a párharcban – mondta Tomáš Majtán, a kinti meccs zsolnai gólszerzője. – Tudunk támadófocit játszani, ezt akarjuk bemutatni a visszavágón is. Bízom benne, hogy Aďo jó taktikát talál ki.”

Az említett fiatal zsolnai vezetőedző, Adrián Guľa szerint ugyan minimálisan, de a horvátok az esélyesebbek a továbbjutásra a mai (17.30) meccs előtt. „Jó jel viszont, hogy az odavágó alapján a fiúk nemcsak játékban, hanem agresszivitásban és fizikailag is felveszik a harcot a Rijekával. Ellenfelünk a rögzített szituációkban sebezhető, nekünk viszont több játékosunk is jól használja ki ezeket a helyzeteket. Hazai pályán mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért” – nyilatkozta Guľa.

Ami némi aggodalommal töltheti el a 38 éves trénert, az csapata védelme: az Európa Liga eddigi öt meccsén nyolc gólt kaptak a sárga-zöldek, s a legutóbbi Corgoň ligás bajnokin a besztercebányaiak háromszor is betaláltak a hálójukba (3:3). „A horvátok nem csak védekezni fognak, figyelnünk kell, hogy ne kapjunk buta gólt” – tette hozzá Majtán, aki társaival együtt a tizenegyeseket is gyakorolta a mai meccs előtt.

Gyors gól kellene

A trencséni csapat egy hete 3:1-es vereséget szenvedett az Astra Giurgiutól Dubnicán (a trencséniek pályája nem felel meg az UEFA előírásainak), így minimális az esélye az Európa Liga playoffjába jutásra. Ľuboš Nosický, a trencséniek vezetőedzője ennek ellenére bizakodik. „Amíg van lehetőség a továbbjutásra, küzdeni kell” – jelentette ki a tréner. Optimizmusát arra alapozta, hogy csapata az első meccsen 0:3-nál sem adta fel a reményt, igaz, csak egy gólt sikerült szereznie.

„Nem fogunk defenzíven játszani, mert a fiúk a támadójátékhoz vannak szokva. Megpróbáljuk meglepni a románokat egy gyors góllal, ami után idegessé válhatnak, nekünk ellenben szárnyakat adhatna a találat – vázolta fel az ideális forgatókönyvet Nosický. – Nincs mit vesztenünk. Az Astrának nagyon erős csapata van, a focistáik az első meccsen is megmutatták, hogy komolyabb nemzetközi tapasztalattal bírnak, de így sem számítanak legyőzhetetlen ellenfélnek.”

Az Astra a hétvégén 5:2-re verte a Corona Brasov csapatát a román bajnokságban, a kupaújonc trencsénieknek viszont nem sikerült a főpróbájuk: vasárnap Senicán hiába irányították a játékot, az effektívebb erdőhátiak nyertek 3:1-re. A mai (18.00) EL-visszavágón, melyet a bukaresti Nemzeti Stadionban játszanak (jövő héten a szlovák válogatott lép ott pályára a Románia ellen barátságos meccsen) sérülés miatt nem szerepelhet Damián Bariš, Aldo Baez és Daniel Bednárik.

„Azzal a céllal megyünk Bukarestbe, hogy nyerjünk, mivel mi minden meccsen nyerni akarunk” – szögezte le Miloš Volešák, a trencséniek kapusa. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?