A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligáját, Karim Benzema lett a gólkirály

real madrid bl

A Real Madrid nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021/22-es kiírását, mivel szombaton a párizsi fináléban 1-0-ra legyőzte a Liverpool együttesét.

Ritkán tapasztalható események vezették fel a finálét, a találkozó kezdése több mint fél órát csúszott, helyi beszámolók szerint azért, mert rengeteg néző a kapukon kívülre szorult, miközben sokan belépő nélkül próbáltak bejutni a Stade de France-be. A rendbontók megfékezésére a rendőrök könnygázt is bevetettek.

A kezdést követően a Liverpool ragadta magához a kezdeményezést, a Realnak csak szórványos kontratámadásai voltak. Az angolok először Szalah révén kerültek helyzetbe, ekkor Courtois hárított, nem sokkal később pedig, Mané próbálkozásánál a kapufa mentett.

A Real Madridnak a 43. percig még csak kapu felé irányuló próbálkozása sem volt, akkor viszont Benzema szinte a semmiből talált be, a VAR azonban közel háromperces elemzés után lest állapított meg.

A második játékrészt lendületesebben kezdte a Real Madrid és az 59. percben Vinícius Junior meg is szerezte a vezetést. Ezt követően újra Courtois percei következtek, a belga hálóőr fantasztikus védésekkel őrizte csapatának a vezetést. A 30 esztendős hálóőr lett a finálé hőse, ugyanis BL-döntőbeli rekordot jelentő kilenc védéssel végül sikerre vezette csapatát.

Karim Benzema, a labdarúgó Bajnokok Ligája győztes Real Madrid francia csatára 15 góljával lett a 2021/22-es sorozat legeredményesebb játékosa, a második helyen a Bayern München lengyel csatára, Robert Lewandowski végzett 13 góllal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?