A pozsonyeperjesi ifik diadala, Jávorka Attila triplája

Dunaszerdahely/Pozsonyeperjes.

Dunaszerdahely/Pozsonyeperjes. Taroltak, pontot sem vesztettek, megérdemelten szereztek elsőséget a pozsonyeperjesi ifik a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért zajló hagyományos téli tornasorozat tizenhatodik felvonásán.

A dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban az U19-es korosztály mezőnyében öt csapat csatázott a trófeáért, a terembajnoki címért. A részvételre a területi bajnokság VI. ligájában a tabella 1–5. lépcsőfokán telelő csapat szerzett jogot, de a listavezető gelleiek nem éltek a lehetőséggel. Döntésük következtében az elitmezőnyben a pozsonyeperjesi, a nagyszarvai, a felsőpatonyi, a vásárúti és a tabella 6. helyezettje, a nyárasdi alakulat körmérkőzéses rendszerben küzdött a trófeáért. A címvédő nagyabonyiak ugyan nem álltak csatasorba a megmérettetésen, de a tavaly elsőséget szerzett kollektíva három tagja, nevezetesen Kardos Nicolas, Kázmér Péter Áron és Jakus András ezúttal is a pályán tüsténkedett, mi több, újabb elsőséggel került rivaldafénybe. A dolog pikantériája, hogy a tornaelsőt Jávorka Attila, a tavalyi győztes trénere vezette csatába.

„Nagyabonyban a nyáron megszűnt az ificsapat. Az alakulat öt tagjával a pozsonyeperjesiekhez igazoltunk. A bajnokságban jól tartjuk magunkat, a gelleiek három ponttal előznek meg bennünket a tabellán. Január 4-től edzünk, az utóbbi napokban háromszor gyakoroltuk a teremfocit a helybeli alapiskola tornatermében. Tavasszal megküzdünk a bajnoki címért” – ecsetelte pozsonyeperjesi szerepvállalását, célkitűzésüket a tréner.

„Nekünk már a döntetlen is elég lesz az elsőséghez” – fogalmazott egyik védence az információs táblát böngészve a tornát záró mérkőzést megelőzően. „Ne kalkuláljatok, győzni kell és kész! – kontrázott az edző.

A finálénak is beillő csatában a pozsonyeperjesiek szereztek vezetést, de az ellenfél egyenlített. Az emberhátrány fordulópont lehetett volna, de kivédekezték, majd egy újabb góllal a győzelmüket is bebiztosították.

A legjobb góllövők versenyében holtverseny alakult ki, öten szereztek négy találatot. A hosszúra nyúlt szétlövésnél a mesterlövészek higgadtan értékesítették a heteseket, a kapusok sokáig statisztaszerepet játszottak. Miután nagy sokára hárman maradtak, Szőke László, a büntetőrúgásokat felügyelő játékvezető a hetes pontról a kilencesre helyezte le a labdát. A nagyobb távolság megtette a hatását: öt kör után Izsóf Adrián egyedül maradt, ő lett a gólkirály.

Említést érdemel, hogy Jávorka Attila sorozatban harmadízben lett sikerkovács. „Két évvel ezelőtt az U15-ösök, tavaly az U17-esek mezőnyében a nagyabonyiakkal, idén pedig a pozsonyeperjesiekkel diadalmaskodtunk. Nemsokára egy újabb lehetőség kínálkozik a fiatalabb diákok erőpróbáján, melyen a nagyabonyiakat vezetem csatába” – fogalmazott a többfunkciós tréner.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?