A NOB a sport sötét fejezetének tartja az ügyet

<p>A sport sötét fejezetének tartja Lance Armstrong hosszú éveken át tartó doppingolását a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).</p>

 

A NOB pénteken közleményében jelezte, hogy a többek között hét Tour de France-elsőségtől és a sydneyi olimpia egyéni időfutamának bronzérmétől is megfosztott amerikai kerékpárosnak bizonyítékokat kellene szolgáltatnia a doppingellenes hatóságoknak.    Az ötkarikás szervezet kiemelte: őszintén elítéli Armstrong csalását, azokat, akik segítették ebben, illetve azokat, akiknek ebből bármi előnyük származott. Az ügy pozitív hozadéka lehet, ha ezzel elősegítik, hogy megerősödve és tisztán tovább lehessen lépni, mert a sportban nincs helye a doppingnak.    A doppingolását éveken át vehemensen tagadó Armstrong Oprah Winfrey televíziós sztárnak először nyilatkozott arról, hogy a kilencvenes évek közepe óta eritropoetinnel (EPO), vérátömlesztéssel és tesztoszteronnal doppingolt.     "Nem én találtam ki a dopping kultúráját, de nem tettem annak érdekében, hogy véget vessek ennek. Ez az én bűnöm" - nyilatkozott a "kapituláló" Armstrong. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?