Sport

A Német Olimpiai Bizottság elnöke szerint az e-sport nem létezik

Nem mindenki szerint illenek a videojátékok az olimpiára.
Macsicza Mark

2019. január 31. 16:30

- Pexels

Évek óta beszélnek arról, hogy hamarosan az e-sport is része lesz az olimpiai játékoknak. A felvetés rendkívül megosztja az embereket, egyesek szerint ideje haladni a korral és elismerni, hogy az elektronikus sport a jövő, mások viszont hallani sem akarnak a dologról.

Az utóbbi csoportba tartozik a Német Olimpiai Bizottság elnöke, Alfons Hörmann is, aki nemcsak, hogy az e-sport olimpiai jelenlétét ellenzi, hanem egyenesen a létezését sem fogadja el.

Számos sporttal foglalkozó szakember osztja ezt a véleményt, nemrégiben például Peter Beuth, Hessen tartomány belügyi és sportminisztere nevezte abszurdumnak az e-sport törekvéseit az események finanszírozását illetően.

A kritikákkal szemben viszont növekvő tendenciát mutat az elektronikus sport népszerűsége, az ázsiai országokban már évek óta  érmekért  küzdenek a versenyzők, Európában pedig az elmúlt években kezdett elterjedni ez a "sportág", erre a legjobb példa a V4-ek közti bajnokság, melyet tavaly rendeztek meg Budapesten, V4 Future Sport Festival név alatt.

Helyénvaló az olimpiai játékok közé emelni az e-sportot?

Választások

(foxsportsasia)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?