A negyedik vereség

Tiencsin. Hiába szerzett a 4. percben büntetőből vezetést Kenesei Krisztián, a kínai labdarúgó-válogatott a két félidő hajrájában elért találatokkal 2:1-re nyert a magyar együttes ellen a Tiencsinben rendezett barátságos mérkőzésen.

Tiencsin. Hiába szerzett a 4. percben büntetőből vezetést Kenesei Krisztián, a kínai labdarúgó-válogatott a két félidő hajrájában elért találatokkal 2:1-re nyert a magyar együttes ellen a Tiencsinben rendezett barátságos mérkőzésen. Lothar Matthäus szövetségi kapitány ezzel idei hetedik összecsapásán negyedik vereségét szenvedte el, a mérleget három győzelem egészíti ki. A német szakvezető Szélesi Zoltán, Rósa Dénes, Polonkai Attila és Leandro személyében négy újoncot is avatott.

KĺNA–MAGYARORSZÁG 2:1 (1:1). Gólszerzők: Csao Haj-pin (45.), Cseng Cse (88., 11-esből), ill. Kenesei (4., 11-esből). Jv: Albert Csiu Szin Csuen (hongkongi), 18 000 néző. Kiállítva: Szélesi (75.). Magyarország: Vlaszák– Komlósi, Bodor, Gyepes, Pető Z.–Szélesi, Rósa D., Leandro, Polonkai–Kenesei, Torghelle.

Nem sokkal kezdés után Rósa kényszerítőzött Bodorral, majd a ferencvárosi játékost Szun Csi-haj buktatta a tizenhatoson belül, s a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est a Kínában légióskodó Kenesei a bal alsó sarokba vágta (0:1). A félidő hajrájában Bodor szabálytalanul szerelt 25 méterre a magyar kaputól, a szabadrúgást Li Hsziao-Peng ívelte az ötösre, s Csao Haj-pin a kapu bal felső sarkába fejelt (1:1). Két perccel a vége előtt: Tóth B. közelében Vang Peng elesett a 16-oson belül, s a bíró 11-est ítélt. A büntetőt Cseng Cse a kapu bal oldalába rúgta (2:1).

A magyar együttes gyorsan vezetést szerzett, majd a hazaiak támadásai közben növelhette volna előnyét. Úgy tűnt, hogy a Matthäus-együttes előnnyel vonulhat pihenőre, amikor egy védelmi kihagyás után egyenlített Arie Haan csapata. A szünet után is kiegyenlített volt a mérkőzés, ráadásul a két szövetségi kapitány rengeteg cserét is végrehajtott. Az utolsó negyedórát Szélesi Zoltán piros lapja miatt emberhátrányban játszotta a magyar gárda, s nem is úszta meg kapott gól nélkül, igaz a 11-eshez kellett a hongkongi játékvezető jóindulata is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?