A nagyabonyiak és Miklós az élen

<p>Nagyabony. A remekbe szabott őszi menetelésnek köszönhetően az első helyen telelnek a nagyabonyiak a dunaszerdahelyi területi bajnokság legmagasabb osztályában, az AG Sport Ligában.</p>

ÁGH ISTVÁN

A harminckilenc pontot gyűjtött éllovas teljesítményét minősíti, hogy az értékelt időszakban veretlenül vette az akadályokat. A Simon Gyula játékosedző által irányított listavezető futballistái a legtöbb gólt (49) rúgták és a legkevesebbet (13) kapták. Tizenöt párharcából tizenkettőt megnyert, csupán háromszor döntetlenezett. Mezét viseli Miklós Imre, a csallóközi felsőház legeredményesebb góllövője, aki ősszel tizenhatszor rezegtette meg az ellenfelek hálóját. A mezőny eminensének játékoskeretét zömmel rutinos, egykor felsőbb osztályban is megfordult játékosok alkotják.

„Az edzéseken arra összpontosítottam, hogy a napi munka után felüdülést jelentsenek a játékos formában végzett gyakorlások. Mindig a soros ellenfélre szabtam a taktikát. Arra törekedtem, hogy a fiatalabbak és az idősebbek az öltözőben, a játéktéren, de a pályán kívül is egy célért küzdő kollektívát alkossanak. Fontosnak tartom, hogy megtanultunk nyomás alatt játszani, ennek köszönhetően vesztes állásnál sem estünk pánikba. Így volt ez az őszi szezon legnehezebb párharcán, a trónkövetelő kisudvarnokiak elleni idegenbeli összecsapáson is, ahol kétszer is vesztésre álltunk, de a találkozó 2:2-es döntetlennel ért véget” – summázta a nagyabonyi sikerek legfontosabb összetevőit Simon Gyula, aki futballistaként a pályán fazont adott védencei játékának, ugyanakkor kilenc találattal is részt vállalt az együttes gólterméséből.

„Nekünk két csapatunk van. Az egyik a pályán küzd a klub sikereiért, a másik – ezt az alakulatot a tettre kész tisztségviselők alkotják – pedig a zavartalan működéshez szükséges anyagi és infrastrukturális feltételek megteremtésén dolgozik. Csak egy nevet, Domonkos Béláét emelném ki a társaim közül, de mindegyikük dicséretet érdemel. Köszönettel tartozunk a helyi önkormányzatnak és a többi támogatónknak. Természetesen szurkolótáborunknak is nagy érdeme van az elért eredményekben. A fociősz, a végéhez közeledő év sikerei is bizonyítják: mindannyian egy húron pendülünk” – fogalmazott frappánsan Varga Tibor, a nagyabonyi futballklub elnöke.

Idén nyáron a hodosiak kerültek az V. ligába. Vajon jövő év júniusában követik-e a faluszomszédot bajnokként felsőbb osztályba a nagyabonyiak? „Nekem és a csapattagoknak az a feladatunk, hogy elsőként érjünk célba. A többi már a vezetőségen múlik” – fogalmazott Simon Gyula. „Az elmúlt idényben bronzérmesek voltunk, jövőre ennél jobb eredményre számítok” – nyilatkozta a végcélt firtató kérdésünkre diplomatikusan Varga Tibor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?