A nagy nyitrai bunyó eredményei

Nyitra |

<p>A Zobor alatti városban bonyolították le az országos egyéni ökölvívó-bajnokságot. A háromnapos viadalon – tíz súlycsoportban – 46 bokszoló lépett szorítóba. Érdekesség, hogy 48 kg-ban nem nevezett senki, viszont a 75 kilósoknál tíz jelentkező is volt, de a versenyszabályzat szerint csak nyolcan szerepelhettek.</p>

A két legrosszabb mutatóval rendelkező bunyósnak haza kellett utaznia. A 60kg-osoknál csak a döntőre került sor. Meglepetésre a házigazda nyitraiak csak kilenc öklözőt indítottak, pedig az ob előtt tizenötöt neveztek. Az újhelyiek és a pozsonyiak szerepeltek a legjobban. A kelet-szlovákiaiak és az ŠKP bunyósai egyaránt két elsőséget szereztek. Az újhelyiek ezen kívül egy ezüstés két bronzérmet harcoltak ki.
Kitett magáért a galántai Takács László, aki ismét bizonyított a felnőttek között. A galántaiak fiatal tehetsége remek formában bokszolt, és aranyérmes lett. „Nem ijedt meg jóval tapasztaltabb ellenfeleitől, s a döntőben, drámai csatában győzte le a vágújhelyi színekben szereplő, galgóci Nicolas Hoangot, aki szintén csúcsformában bunyózott. Négy fiatal öklözőnk szerepelt a bajnokságon, és két éremmel tértünk haza. Takácson kívül Lakatos Árpád is felállhatott a dobogóra, ő harmadik lett. Elégedettek vagyunk a nyitrai teljesítménnyel, bizakodva várjuk a felnőtt csapatbajnokság, a Tokaj Extraliga januári rajtját” – nyilatkozta lapunknak Ivan Zelenák, a galántaiak vezetőedzője.
A tavalyihoz hasonlóan most is a pozsonyi ŠKP-ben bokszoló, nyitrai Pavol Hlavačka lett az országos bajnokság legtechnikásabb bunyósa. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?