A mumussal Mourinho sem bírt

<p>Lüktető, látványos mérkőzést hozott a Bayern München és a Real Madrid BL-elődöntő első mérkőzése. Sok meglepetést viszont nem láttunk.</p>

A Real-meccs előtti héten a Bayern lényegében elbukta a bajnoki aranyérmet, kikapott a Dortmundtól, és csak döntetlenre végzett a Mainz-cal szemben – gyenge játékkal. Várható volt, hogy a Real Madrid ellen ismét egy életerős Bayern Münchent látunk, és így is lett. A bajorok különösen az első félidőben uralták a mérkőzést, s a vezetést is megszerezték Ribéry lövésével. A lövésnél Luiz Gustavo a védők mögött állt, s bár nem ért hozzá a labdához, zavarhatta Casillast. „Egyértelmű les volt” – mondta az esetről José Mourinho, aki azonban – szokásával ellentétben – nem csinált nagy ügyet a dologból. A portugál jobban kiakadt egy másik incidensen, amire a mérkőzés előtt került sor: a Real Madrid öltözőjéből ellopták Cristiano Ronaldo cipőit.

Mourinho a szünetben rendet tett játékosai fejében, ennek megfelelően a Real a második félidő elején hamar kiegyenlített. Özil góljánál a német védők elaludtak, a madridiak lendületesen induló, de túlbonyolított támadásából megszületett az egyenlítés. Aztán fáradni kezdtek a felek, ami nem is csoda, hetven percig hihetetlen tempót diktáltak a csapatok. Persze, a németek nem adták fel, s a futballközhelyet érvényesítve a 90. percben megszerezték a győztes gólt. Ki más lőtte volna, mint Gómez; s ki más hibázott volna, mint Fabio Coentrao, akit Lahm játszi könnyedséggel csapott be a Bayern második gólja előtt. Ez volt a Real első veresége az idei BL-sorozatban.

A késői Bayern-találat után borítékolható volt a balhé – s ez be is következett. Az addig is a durvaság határát súroló madridiaknál ezúttal a csereként beállt Marcelo bokrosodott meg. A brazil brutálisan belerúgott Thomas Müllerbe, rejtély, hogy miért csak sárga lapot kapott. A meccs végül viszonylag csendben véget ért, a Bayern továbbra is őrzi szenzációs hazai eredménysorát a Real Madrid ellen. Ez volt a két csapat tizedik mérkőzése Münchenben, ahol a mérleg a Bayern szempontjából 9-1-0. A bajoroknak ez volt a tizenegyedik győzelmük a nemzetközi porondon a Real ellen, ezzel ők a Real mumusai (a Bayernt követő Inter és Juventus egyaránt hétszer verte meg a blancókat). Ami viszont a Real mellett szól a visszavágó előtt: a Bayern korábban egyszer nyerte meg a két csapat első meccsét 2:1-re (2002, negyeddöntő), a visszavágón azonban a 2:0-s madridi győzelmet követően kiesett.

„Biztos vagyok benne, hogy bejutunk a döntőbe. Kicsit szomorú vagyok a vereség miatt, de alapvetően jó érzéseim vannak. Visszatérünk Münchenbe” – nyilatkozta Mesut Özil, utalva arra, hogy a Bajnokok Ligája döntőjének helyszíne idén a bajor főváros lesz. „Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével, 1:1 után mutattuk meg az igazi erőnket. Végig nagy szenvedéllyel játszottunk” – dicsérte csapatát Jupp Heynckes, akinek a párharc során a saját árnyékát kell majd átlépnie. A német edző korábban négyszer találkozott spanyol riválissal a nemzetközi színtéren, és csapata mind a négyszer alulmaradt a párharc során.


szólj hozzá: BAYERN 2-1 RMCF BOSNIA

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?