A Malajziai Nagydíj nemzetközi sajtóvisszhangja

<p>A nemzetközi sajtó főként a Mercedesek egyeduralmát megtörő ferraris Sebastian Vettel váratlan sikerét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Malajziai Nagydíj másnapján.</p>

Németország: Bild:"VETTEL RASANTI-GIGANTI! Kiabálás, könnyek, ünnep és buli az első ferraris győzelme után. Rikoltozott a csapatrádióban, a levegőbe ugrott a dobogón, és közölte, hogy este leissza magát. Vettel teljesen bepörgött Malajziában."    Frankfurter Allgemeine Zeitung:"Egy valóra vált álom. A második ferraris futamon az első siker. Vettel az orránál fogva vezette két mercedeses riválisát, és megsarkantyúzta a szurkolók fantáziáját: vajon ő a következő Schumacher?"    Süddeutsche Zeitung:"Diadal a kétkedőknek: Vettelnek két futam is elég volt az első ferraris győzelemhez. A négyszeres világbajnok meglepődött és megkönnyebbült, hogy ilyen hamar szárnyakat adott az istállónak."    Olaszország: La Gazzetta dello Sport:"Grazie! Grazie! Grazie! Vettel első sikerét aratta maranellói színekben, maga mögé utasítva a mercedeses Lewis Hamiltont és Nico Rosberget. A vörös hullám. Kapaszkodjatok, a Ferrari visszatért. Vettellel a világbajnoki cím a cél. Nagyszerű boxstratégia, tökéletes autó, és a Mercedesek máris verve vannak. A Red Bull és a Mercedes dominanciájába belefásult Forma-1 a szemeit dörzsöli Vettel hőstette után. Ezek után már senki sem mondhatja, hogy Vettel csak a fantasztikus Red Bullnak köszönheti sikereit."    Tuttosport:"Csodás vörös! Két évnyi sötétség után Vettel ismét diadalra vezette a Ferrarit, amely időtlen idők óta nem nyert futamot. A siker kulcsa a rendelkezésre álló lehetőségek tökéletes kihasználása volt. Schumacher utolsó, 2006-os győzelme óta nem hangzott el egymás után a német és az olasz himnusz a dobogón."    Corriere dello Sport:"A Ferrari visszatért, és a Mercedes kihívójává lépett elő. Nem, ez nem álom. Vettel mestermunkát végzett az edzésen és a futamon is, az autója és a stratégiája is remekül működött. Schumi után Seb: a vörösök újra megtalálták az elveszett uralkodójukat."    La Repubblica:"Vettel megmutatta a tudását, Schumacher józanságával vezetett, és immár nemcsak a csapat, hanem a szurkolók is szeretik őt. Amint megtanul, olaszul fog beszélni, és sosem felejti el kiemelni, hogy a Ferrari egy legenda."    Spanyolország: El País:"Vettel a Ferrarival is tud nyerni."    El Mundo:"Vettel két év után ismét a dobogó tetején. Az olaszoknak azonban még sok versenykilométerre van szükségük ahhoz, hogy látsszon, mennyit javult a kocsi."    El Periódico:"Vettel kihasználta a Mercedes hibáit."    Anglia: Guardian:"Az őrületes sepangi hőségben Vettel gondolkodott hideg fejjel, a Ferrari két kiállásos taktikája pedig nyerőnek bizonyult. Voltak, akik négyszer cseréltek kereket Malajziában."    Times:"Mindenki Hamilton győzelmére tippelt, de Vettel és a Ferrari visszatalált a régi formájához. Sok rajongó lelkesedik világszerte ismét, mert félő volt, hogy az újabb Hamilton-Rosberg csata megfojtja a vb-t."    Daily Mail:"Malajzia ismét életet lehelt egy válságban lévő sportágba. Hamilton és Vettel is csodálatosan vezetett, de a taktikázásban a Ferrari volt a jobb, míg a Mercedes csak botladozott."
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?