A legnehezebb csoportmeccsüket megnyerték Zalánkiék, jöhetnek a kötelezők

férfivizipolo0621

A magyar férfi vízilabda-válogatott kedd este 12:8-ra legyőzte Montenegrót a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezett világbajnoki csoportmérkőzésen. A meccs legjobbjának járó Benedek Tibor-díjat a kapus Vogel Soma kapta.

Az úszódöntők után az utolsó pillanatban, a himnuszok alatt érkeztünk meg a helyszínre. A női válogatott a bemelegítőmedencében éppen ekkor tartotta edzését. Igazán jó hangulatban gyakorolhattak Gurisatti Grétáék. Ekkor már csak a médialelátón akadt néhány szabad hely, a szurkolói lelátók és a vb-re felépített mobiltribünök is megteltek. A magyar közönség remek hangulatot teremtett, ami tovább tetőzött, mikor Jansik Szilárd az első ráúszásnál elhozta a labdát. Rögtön az első támadás góllal is végződött, Vámos Márton akcióból volt eredményes. Az első negyed hátralévő részében már csak emberelőnyből voltak eredményesek a játékosok, 3:3-nál jött az első pihenő.

A szünetben a közönség hullámzással szórakoztatta magát, ezt pedig a magyar válogatott játékának első megingása követte. Montenegró ugyan egy ötméterest a kapufára lőtt, de nem sokkal későb Tesanovic révén átvették a vezetést. Varga Dénes és Jansik remek emberelőnyös összjátéka után azonban jött az egyenlítés majd Zalánki Gergő duplája után már 4:6 volt az állás a nagyszünetben. A Pro Reccoval a BL-gólkirályaként záró játékos olyan természetesen dobta a hálóba a labdákat, mint tették azt a magyar lányok egy nappal korábban Kolumbia ellen.

A kapuban Vogel Soma már az első percektől remekelt, sorra hárította a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, így neki is köszönhetően a harmadik harmadban már 4:9-et is mutatott az eredményjelző. A kilencediket Jansik ejtette, a Ferencváros játékosának az sem vette el az önbizalmát, hogy a második játékrészben egy ejtése nem jött be. „Már az elsőnél is úgy éreztem, hogy jól meg van lóbálva és kiugrott a kapus, az üres kaput kellett volna eltalálnom, az nem sikerült sajnos, de másodjára már igen” – válaszolta a meccs után kérdésünkre a két gólig jutó Jansik.

Ez után jött a magyarok legnagyobb hullámvölgye, 5 és fél percig nem tudtak betalálni, a Marko Petkovic vezette montenegrói válogatott pedig 9:7-re zárkózott. A gólcsendet ki más, mint Zalánki Gergő törte meg, majd éles szögből Angyal Dániel is betalált, újra megnyugtatóvá téve a különbséget. Az utolsó gólt Burián Gergely szerezte, aki labdaszerzése után végigúszott a pályán, majd a védőit lerázva állította be a 12:8-as végeredményt. Vélhetően egy hasonló találatot tervezett meg a játékos, mikor a vb-debütálásáról álmodozott, remek megmozdulás volt.

Az újságírókhoz elsőként Pohl Zoltán érkezett meg, aki azonnal azzal kezdte, hogy kiemelje a szurkolók biztatását, de hasonlóan tettek társai is. „Az eleje még kicsit döcögős volt, de erre számítottunk, hiszen nem minden nap játszunk hatezer ember előtt. Nagyon jó volt a közönség, nagyon jó élmény volt ez. Köszönjük nekik!” - nyilatkozta Jansik Szilárd, aki szerint a meccs elején és a harmadik negyedben mutatott hibákat még ki kell javítaniuk, hiszen bár a következő két meccs a brazilok és a georgiaiak ellen könnyebb lesz, de ez után újra nehéz ellenfelekkel találkoznak, ahol a lehető legkesebb megingással kell majd játszaniuk.

A hivatalos statisztikai adatok szerint Vogel Soma 19 lövésből 11-et védett kedd este, valamint négyszer a hazai kapufa is kisegítette a remek formában lévő kapust, így nem volt meglepő, hogy neki ítélték oda a mérkőzés legjobbjának járó Benedek Tibor-díjat. „Még nem volt ilyenben részem a válogatott pályafutásom során. Egy óriási plusz élmény és hatalmas megtiszteltetés, hogy egy olyan személy áll ezen a kis trófeán, aki fontos szerepet játszott az én, és szerintem a csapat minden játékosának a pályafutásában. Nagyon sajnálom, hogy már nem lehet itt ma közöttünk és nem élheti át ezt, amit mi” – foglalta össze meghatódottan az érzéseit Vogel.

A szövetségi kapitány türelemmel várta meg, míg játékosai befejezik az interjúkat, majd ő is az írott sajtó munkatársai elé állt és hosszasan kiértékelte a medencében látottakat. „Nagyon tetszett a közönség. Kezdjük velük, hiszen extrák voltak. Tudtuk néhány napja, hogy telt ház lesz, és az sem lepett meg, hogy ez milyen hangulatot jelent. Szintén nem lepett meg, hogy Montenegró így képes játszani. A fél csapat körülbelül az olimpiai, de jöttek új játékosok is, cserélődött a csapat. Fizikailag mindannyian erősek, fel tudják venni a kemény harcmodort. Tudtuk, hogy masszív mérkőzés lesz a mai, ahogy abban is biztos voltam, hogy az általam elképzelt tökéletes formától távolabb leszünk. Gondoltam, hogy lesznek nehéz perceink, de bíztam a csapatban, hogy valamilyen módon ezt a mérkőzést magunk felé billentjük. A csapattá formálódásra kell még egy-két nap, de tetszett a tűz a játékosokban, igyekeztek egymást segítve játszani” – zárta Märcz, aki külön megköszönte az újságíróknak is, hogy ennyien foglalkoznak a válogatott mérkőzéseivel.

A magyar férfi válogatott legközelebb csütörtök este Brazília ellen játszik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?