A legjobb teniszével nyert bronzérmet Méri Eszter a junior-világbajnokságon

Méri Eszter

A csallóköznádasdi Méri Eszter az U16-os szlovák tenisz-válogatott tagjaként szeptemberben a Junior Fed Cup világbajnokságon bronzérmet szerzett.
 

A 16 éves Eszter már több mint tíz éve teniszezik. „Ötéves voltam, amikor Somorján teniszoktatás indult, és mivel szüleim mindenképpen szerették volna, ha sportolok valamit, beírattak a teniszoktatásra – emlékszik vissza Eszter. – Azért is esett erre a választásuk, mert már óvodába is Somorjára jártam, a szüleim pedig itt dolgoztak, így helyileg is tökéletes volt számunkra ez a tanfolyam.”
Eszter eleinte úgy gondolta, hogy csak múló hobbi lesz számára a tenisz, de ahogy teltek az évek, egyre jobban ment neki és egyre jobban meg is szerette a játékot. Az eddigi karrierje pedig idén csúcsosodott ki, hiszen Szerbiában megnyerte élete első nemzetközi tornáját, ráadásul a 18 évesek korosztályában, sok harmadik helyezés után végre megnyerte a korosztálya szlovákiai bajnokságát is. Ráadásként pedig szeptemberben Budapesten salakon a Junior Fed Cup világbajnokságon a szlovák válogatottal megszerezte a harmadik helyezést. 
Hosszú út vezetett idáig, hisz először egy kvalifikációs versenyen kellett kiharcolniuk a budapesti Európa-bajnokságra való kijutást. Aztán az Eb-n a negyedik helyezést érték el, amivel kvalifikálták magukat a szintén a magyar fővárosban rendezett világbajnokságra az U16-os korosztályban. 


A Junior Fed Cupán 16 csapat volt. A szlovák válogatott a B csoportba került, ahol az orosz, a perui és a hongkongi csapat volt az ellenfelük. Eszterék csoportelsőként, minden meccsüket megnyerve jutottak a kiesési szakaszba, ahol a negyeddöntőben az indonéz csapatot verték 3:0 arányban. Az elődöntőt az elsőként kiemelt USA ellen sajnos elbukták 2:0-ra. A bronzmeccsen ismét az oroszokkal találkoztak, akik a torna 3. kiemeltjei voltak, de ahogy a csoportkörben, úgy ezen a mérkőzésen is legyőzték őket, ezúttal 2:1-re, így megszerezték a bronzérmet. 
Méri Eszter a világbajnokságból tevékenyen kivette a részét, összesen négy mérkőzést játszott, kettő egyénit és kettő párost, a mérlege négy győzelem, nulla vereség. 


„Annak azért örülök, hogy sikerült megnyernem az összes mérkőzésemet – mondta szerényen a fiatal sportoló. – A legjobb teljesítményemet az utolsó napon sikerült nyújtanom az orosz Polina Kugyermetova ellen, akit 6:2, 6:2 arányban győztem le. A legjobb teniszemet tudtam kihozni magamból azon a meccsen.”

Méri Eszter

Eszter elmondta, hogy mindenképpen szeretné tovább folytatni a teniszezést, komoly sportkarrierben gondolkodik, legnagyobb álma pedig az, hogy egyszer megnyerjen egy Grand Slam-tornát, ahogy ez példaképének, a román Simona Halepnek már sikerült. Eszter karrierje során már több híres teniszezővel is találkozott, mint pl.: a spanyol Fernando Verdascóval, a francia Gaël Monfilsszal, a szerb Andrea Petkoviccsal, a cseh Petra Kvitovával és Lucie Šafářovával valamint a német Angelique Kerberrel is. Idén pedig együtt edzett a szlovákok egykori kiválóságával, Daniela Hantuchovával. 


Eszter a szabadidejében sem tud elszakadni a játéktól, ha teheti a tévé képernyőjén is követi a teniszt. Mint mondta, szereti játszani és nézni is ezt a sportot. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?