„A közönség 80 méter feletti dobásokat akar látni”

<p>A moszkvai világbajnokságon második lett, egy héttel később azonban egy szlovákiai viadalon visszavágott legyőzőjének. Pars Krisztián sajnálja, hogy nem állt össze korábban a mozgása, de vállsérülése miatt kevesebbet tudott versenyezni, mint szeretett volna. Az olimpiai bajnok magyar kalapácsvetővel a dubnicai Atlétikai Hídon beszélgettünk.</p>

Az Atlétikai Hídon a férfi kalapácsvetés volt az a szám, amelyben mindhárom moszkvai érmes elindult, s nagyszerű dobásokkal örvendeztette meg a közönséget. Ön a világ idei legjobbjával, 82,40 méterrel győzött.
Nagy a harc a World Hammer Throw Challenge sorozat bajnoki címéért, ezért jött el mindenki, aki számít. Ami az eredményemet illeti: én erre készültem. Lehet, hogy most azt hiszik rólam, magyarázkodok, de úgy érzem, kevés versenyem volt idén. Négy-öt viadal hiányzott, ahol be tudtam volna gyakorolni a mozgást. Ez mostanra kezd összeállni, és az is sokat segít, hogy van vetélytárs. Ha van ellenfél, könnyebb kihozni magamból a jó eredményt, mert rá vagyok kényszerülve, hogy hajtsam a szert, küzdjek az eredményért. Nagyon boldog vagyok, mert Dubnicán öt centire sikerült megközelítenem az egyéni csúcsomat. Sajnálom, hogy csak négy dobás volt, ha van még kettő, akkor talán már 83 méter fölötti lenne az egyéni csúcsom.

Így is visszavágott azonban a lengyel Pawel Fajdeknek, akitől kikapott a moszkvai világbajnokságon.
Ez elégedettséggel tölt el. Sajnos március óta van egy sérülésem, ami megint magyarázkodásnak tűnhet, de azért nem beszéltem róla korábban, mert nem tartottam célszerűnek, hogy a vb előtt ez legyen a téma. El van meszesedve a bal vállam, amelyik már egyszer volt műtve, s most megint ki kellene pucolni. A kánikulák idején a klíma annyira rontott az állapotomon, hogy a világbajnokságon nem tudtam rendesen kinyújtani a kezem. Emiatt rövid volt a kalapács, és nem szállt el jobban.

A teljes interjút a szombati Új Szóban olvashatják!
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?