A komáromiaké a Szlovák Kupa

<p>Léva/Komárom. Története során először nyerte meg a Szlovák Kupát a komáromi kosárlabdacsapat, miután a vasárnap esti döntőben 76:74-re legyőzte a tornát rendező lévai együttest.</p>

OROSKY TAMÁS

„Rettentően sokat jelent ez a siker a klubnak. A játékosok, a vezetőség és a drukkerek is megérdemelték, hogy részük legyen egy kupagyőzelem utáni ünneplésben – nyilatkozta lapunknak František Rón, a komáromiak cseh vezetőedzője. – Én már megéltem nagy sikereket más klubokkal is, a mostaninak annál is inkább örülök, mert láttam a fiúk és a szurkolók arcán, hogy mennyire boldogok.”

A komáromi rajongók ugyanis mindent megtesznek csapatukért: a döntőre is mintegy 150-en kísérték el kedvenceiket Lévára, hazai környezetet teremtve az MBK Riekernek. „És nem csak a döntőben szurkoltak nekünk a helyszínen, 50–70%-uk mindhárom nap ott volt a lévai csarnokban. Nem tudom, van-e még egy ilyen lelkes fanklub Szlovákiában. Nagyon jó volt velük ünnepelni a pályán” – mondta az Új Szónak a tornán ezúttal szerepet nem kapó Ladislav Stojanov, aki azt is elárulta, Komáromba hazaérve is folytatták még egy kis ideig az ünneplést csapattársaival.

Három nap, három győzelem

A vidám hangulatot azonban komoly csaták előzték meg: három nap alatt három meccset kellett megnyernie a Szlovák Kupa elhódításához a komáromiaknak. „Azzal utaztunk a tornára, hogy lépésről lépésre haladunk majd. A besztercebányaiak elleni negyeddöntőtől tartottam is, mert az ŠKP nagyon agresszíven játszik, de alapvetően könnyedén vertük őket 97:78- ra. A pozsonyi Inter nemrég igazolt játékosokat, így 50-50%-ra becsültem a két csapat esélyét a döntőbe kerülésre. Az utolsó 5 percet leszámítva viszont jól kosaraztunk ellenük, így jogosnak tartom 101:97-es győzelmünket – elevenítette fel a történteket Rón edző. – A lévaiak ellen pedig alighanem komáromi edzősködésem legjobb teljesítményével rukkoltunk elő, minden taktikai elképzelésemet megvalósították a fiúk, 35 percig vezettünk, így ››kijárt‹‹ egy kis szerencse, hogy az utolsó percben, amikor a hazaiak átvették a vezetést, fordítani tudjunk.”

A 76:74-es komáromi győzelemmel végződött meccsen a vendégek sokkal jobb lepattanózása volt az egyik kulcsmomentum Oleg Melescsenko, a lévaiak vezetőedzője szerint is. „Hiányzott belőlünk a harciasság, az, hogy hajlandóak legyünk küzdeni a labdáért. Ha 25 lepattanóval kevesebbet szerzünk, mint az ellenfél, úgy nem lehet meccset nyerni.”

Bizonyítani

a bajnokságban is

A klubtörténet első Szlovák Kupa-győzelme után sem tétlenkednek azonban a komáromiak, František Rón a dicsérő szavakat követően ugyanis rögtön felhívta játékosai figyelmét arra is, hogy még nem ért véget a szezon. „Nem ülhetünk a babérjainkon. Hétvégi sikerünk jogosságát a bajnokságban is bizonyítanunk kell. 10 meccs még hátravan az extraliga alapszakaszából, ráadásul nem is könnyű a sorsolásunk, igyekeznünk kell hát, hogy a playoff kezdetéig megőrizzük az első helyet” – tette hozzá Rón.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?