A komáromiakat a Slovan B sem állította meg

komáromi focisok

A II. labdarúgóliga 8. fordulójában a listavezető KFC a várakozásnak megfelelően igazi támadófocit produkálva 3:1-re diadalmaskodott Pozsonyban a Slovan Bratislava utánpótláscsapata felett. Radványi Miklós vezetőedző legénysége egyre élvezetesebb játékkal, zsinórban nyolc mérkőzést nyert meg, és 5 pont előnnyel áll a tabella első helyén.

Ezúttal a mérkőzésen elmaradt a szokásos „passzolgatós” öt perc, a csapatok a kezdőrúgás után teljes lendülettel estek egymásnak. Ezt a csatát a komáromiak bírták jobban a végén, amit az eredmény hűen tükröz.

A 6. percben a fővárosiak első támadásuk végén ziccert dolgoztak ki a tizenhatoson belül, és csak Filip Glubáč bravúrjának köszönhetik a vendégek, hogy nem változott az állás. A válasz azonnal érkezett. A következő támadást a vendégek vezették, és Ožvolda lövésével 6 méterről a hazaiak kapusát találta mellbe. A 11. percben a fővárosiak megint kontrával válaszoltak, amit ziccerrel fejeztek be gól nélkül, mert Dlubáč bravúrral hárított. A következő percben Németh Tamás 20 méterről leadott lapos lövése csak centiméterekkel ment a jobb kapufa mellé. Ez után a felfutó Horodník hagyott ki egy jó gólszerzési lehetőséget. A 25. és 28. perc között a komáromiak kétszer is megszerezhették volna a vezetést, de Bayemi és Ganbayar lövéseit Adam Hrdina nagy bravúrral védte. A két csapat sok támadásából főleg a kapusok jóvoltából nem született gól. A 40 percben azonban megtört a jég, és Šmehyl szögletből beívelt labdája Ganbayar fejére szállt, onnan pedig ravaszul irányítva a hosszú sarokba pottyant – 1:0.

A második félidőt a pozsonyiak kezdték jobban. A komáromiak a saját térfelükön óvatosan készültek a támadásra, de a felező vonal közelében a 49. percben a gyorsan mozgó pozsonyiak lecsaptak egy labdára, a balszélső meglódult a komáromi kapu felé, s beívelt labdáját a jól helyezkedő Martin Kušnír a hálóba csúsztatta – 1:1.

A nyílt, gólra törő játék a második félidőben is folytatódott, mind a két oldalon, amit a komáromi szurkolók többször tapssal jutalmaztak. Nem volt unalmas a meccs, s az is figyelemre méltó, hogy nagyon sportszerű légkörben zajlott a találkozó. A győzelmi vágy nagyon benne volt a komáromiakban, s a 60. perctől Radványi Miklós vezetőedző fokozatosan friss erőket küldött pályára. Először Voleský helyett a nagyon motivált Tóth Gábort küldte be, aki 3 perc múlva góllal hálálta meg a bizalmat. Šmehyl bal oldali beadásába fejjel robbant bele, amit Hrdina nem védhetett – 1:2.

A 77. percben Radványi a meccs finisére pályára küldte még a gyors Adayilót és a fiatal Martin Adamecet, a sokat dolgozó Šmehyl és Bayemi helyett. Ezzel a vendégek ismét erősödtek, a fővárosiaknak pedig – a szintén sok cseréjük ellenére is – nagyon elfogyott az erejük, ami azt eredményezte, hogy az utolsó tíz percben szinte csak a pozsonyiak térfelén zajlott a játék. A fővárosiak fiatal kapusa, Adam Hrdina nagyokat védett, de a komáromiak harmadik góljának a 90. percben nem tudta útját állni. Az i-re a pontot sakk-matt helyzetből Dan Ožvolda tette fel, aki a tizenhatos vonaláról a bal sarokba bombázott – 1:3. Az ünneplés természetesen most sem maradt el, ezúttal a Slovan-stadionban. A levonulás után több percig zúgott a „Szép volt fiúk!, és az azt kísérő vastaps.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?