A komáromiak megvédenék bajnoki címüket

ÚJ SZÓ-ELŐZETESA szabadkai Spartak csapatát fogadja holnap (19.00) a címvédő komáromi Sharks a BoxingOne közép-európai amatőr ökölvívó-csapatbajnokság 2013/2014-es idényének nyitányán.Hosszabb idő után újra két csoportban rendezik meg a BoxingOne küzdelmeit, ugyanis a tavalyi öt résztvevővel szemben

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

A szabadkai Spartak csapatát fogadja holnap (19.00) a címvédő komáromi Sharks a BoxingOne közép-európai amatőr ökölvívó-csapatbajnokság 2013/2014-es idényének nyitányán.

Hosszabb idő után újra két csoportban rendezik meg a BoxingOne küzdelmeit, ugyanis a tavalyi öt résztvevővel szemben az új idényben nyolc gárda szerepel a bajnokságban. „Minél több a csapat, annál érdekesebb a küzdelem. A magyar fél a csehekkel és a románokkal is folytatott tárgyalásokat, de végül a balkáni csapatokkal tudtak megegyezni” – nyilatkozta lapunknak Győrfi Roderik, a komáromi klub elnöke.

A horvát (Sesvete Zagreb) és a montenegrói (Podgorica Falcons) csapatot is a B csoportba sorsolták, a galántai és a győri klubbal együtt. Az A csoportba a harmadik újonc, a budapesti KSI, valamint a szabadkai, a debreceni és a címvédő komáromi egyesület került.

„Mindenki mindenkivel találkozik otthon és idegenben is, a csoportok első két helyezettje jut az elődöntőbe, ahol egymás ellen mérkőznek a két kvartett legjobbjai – vázolta a bajnokság lebonyolítását Győrfi Roderik. – Nekünk mint háromszoros bajnoknak csak az lehet a célunk, hogy az első helyen végezzünk, amire öklözőinkkel képesek lehetünk.”

A bajnoknál minimális volt a változás az előző idényhez képest: a magyarországi Káté Gyula befejezte aktív sportpályafutását, míg a galántai Rajcsányi Patrik a komáromi színeket fogja képviselni az új szezonban. „Újdonság, hogy a felnőttek hét súlycsoportja mellett a juniorok is bemutatkoznak. Az ő kategóriájukban két súlycsoport lesz, a 60 és a 69 kg-osaké, ezek a meccsek szintén beleszámítódnak az eredménybe – jegyezte meg a komáromi klubvezető, aki szerint az új szabályok miatti, fejvédő nélküli küzdelem jót tesz a boksz népszerűsítésének. – Az ökölvívóknak természetesen ezt meg kell szokniuk, kicsit változtatni kell a stílusukon. A közönség viszont, amely gyakran nem tudta, ki kicsoda a ringben, most felismerheti a bokszolókat, az arcuk jobban megmarad a nézők emlékezetében. Ha az amatőr ökölvívás szeretne valamilyen szinten konkurálni a profi boksznak, akkor ez az útja, így attraktívabb meccsekre van kilátás, mégha egy kicsit több sérülés is várható ezután. A juniorok ellenben továbbra is fejvédőben lépnek a szorítóba.”

A galántaiak csak később kezdik meg szereplésüket a bajnokságban. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?