A komáromiak és a lévaiak is bizakodnak

A bajnoki címvédő komáro-miak a Svittel, a lévaiak pedig az újonc kassaiakkal talál-koznak a férfikosárlabda Eurovia SBL holnap induló, három győzelemig tartó playoff-negyeddöntőjében.Nem akármilyen csavar után alakult ki a férfi-kosárlabdaextraliga alapszakaszának végeredménye: már-már elkönyveltük

A bajnoki címvédő komáro-miak a Svittel, a lévaiak pedig az újonc kassaiakkal talál-koznak a férfikosárlabda Eurovia SBL holnap induló, három győzelemig tartó playoff-negyeddöntőjében.

Nem akármilyen csavar után alakult ki a férfi-kosárlabdaextraliga alapszakaszának végeredménye: már-már elkönyveltük a remekül hajrázó lévaiak harmadik helyét, ám az utolsó fordulóban a Svit idegenben legyőzte a Patriótákat, ezzel pedig a komáromiakat juttatta a harmadik helyhez – s egyúttal a bajnokcsapatot „választotta” magának a playoff negyeddöntőjében.

Thompson az All Starban

„A sviti csapat elég ponterős. Ott játszik a tőlünk távozott irányító, Isiah Umipig, de mellette is van három-négy olyan játékosuk, akik ha hozzák magukat, 15–20 pontra is képesek. Másrészt a védekezésük nem olyan jó. Az alapszakaszban idegenben nem okoztak igazán meglepetést (az első öt helyezett otthonában csak egyszer, az említett lévaiak elleni meccsen tudtak nyerni – a szerk. megj.), de azért oda kell rájuk figyelni” – elemezte lapunknak az ellenfelet Pauík József, a komáromiak menedzsere.

Az MBK Rieker Com-Therm csapata az idei bajnokságban mind a négy Svit elleni meccsét megnyerte (88:70, 75:63, 83:69, 87:86), az Iskra egyedül a kupában tudott szépíteni (88:72). A komáromiak jó passzban várják a negyeddöntős sorozatot, utolsó hét mérkőzésükből hatot megnyertek. Egyik amerikai légiósukat, Bernard Thompsont az alapszakasz All Star-csapatába is beválasztották, a 23 éves kosaras meccsenként átlagosan 15,1 pontot dobott (4. legjobb mutató az Eurovia SBL-ben) és 2,5 labdalopás (1.) is a nevéhez fűződött. Mellette Roman Vidót is díjazta a bajnokság vezetése, a center a „Szlovák All Starban” kapott helyet.

„Lényegében elégedettek vagyunk a harmadik hellyel, ami reális, főleg annak fényében, hogy sérülések és anyagi gondok is nehezítették dolgunkat. Néha ugyan a játék döcögött, de a playoffra egyre inkább összeáll a kép – mondta Paulík a bajnokcsapat 23 győzelmet és 9 vereséget számláló mérlegéről. – A szezon közben érkezett új edzőnek, Dragan Risztanovicsnak ezen a szinten még nincs igazán nagy tapasztalata, másrészt éppen ezért megvan benne az ambíció, hogy a playoffban is bizonyítson, ami hajtja őt előre.”

Felheccelt Patrióták

A lévaiak csak a komáromiak elleni rosszabb egymás elleni mérleg miatt szorultak az alapszakasz negyedik helyére – és persze amiatt, hogy az Inter után a bajnokságban másodikként a Svit is le tudta győzni őket hazai pályán az utolsó körben. „A szezon előtt az első hatba kerülés volt a célunk. Két gyengébb év után sok nagyszerű meccset játszottunk, így elégedettek vagyunk. Lehet, hogy később még inkább bánni fogjuk, hogy kicsúszott a kezünkből a harmadik hely, de így is büszkék vagyunk arra, hogy az utolsó fordulókban a privigyeieket is legyőztük, és nyertünk az Inter otthonában is, ami extra nehéz feladat” – nyilatkozta lapunknak Ladislav Garaj, a lévaiak menedzsere.

A Patriótáknál meglehetősen nagy volt a mozgás szezon közben, hat kosaras is kicserélődött, a legtöbb esetben egészségi okokból. Legutóbb Colimon érkezett Granger sérülése miatt, de az csak közvetlenül a szombati meccs előtt fog kiderülni, melyikük lép pályára.

Az ellenfelük az ötödik helyen végzett kassai újonc lesz, amely az előrehozott mérkőzések miatt közel három hete nem játszott tétmeccset. „Elképzelhető, hogy ez előny lesz számunkra, de inkább a saját teljesítményünkre fogunk figyelni. A szezon során akárhányszor játszottunk a négy legjobb csapat ellen, mindig outsiderként tekintettek ránk, ami nekünk megfelelt. A kassaiak most is bajnoki címről beszélnek, amihez joguk van, viszont ez nagyon fel fogja heccelni a fiúkat. Tudjuk, mi hiányzott a játékunkból eddig, és igyekszünk ezen változtatni a playoffban” – tette hozzá Garaj.

Az alapszakaszban mindig érvényesült a hazai pálya előnye a két csapat meccsein, a lévaiak 80:67-re és 80:73-ra, a kassaiak 55:52-re és 90:68-ra nyertek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?