A komáromi Delic kiemelkedett a mezőnyből, de a Patrióták nyertek

komáromi kosarasok
Léva |

A Szlovák Kupa negyeddöntője után (90:80) ismét legyőzték a komáromi kosarasokat a Patrióták – ezúttal az extraligában, Léván, 81:78-ra.

Minden dolgot a hiányában értékelünk leginkább – bármennyire elcsépelt a mondás, szerda este a lévai sportcsarnokban ismét megbizonyosodtunk a valóságtartalmáról: a dobhártyaszaggató komáromi szurkolócsoport híján a házigazda drukkerekre hárult (volna) a hangulatteremtés. Akik bár voltak 1100-an, mégis volt a férfiextraliga 30. fordulója régióderbijének egyfajta barátságos jellege a lelátón. A csendes szemlélődést a rendezők igyekeztek is megtörni zenével, amely a legapróbb játékmegszakításokkor is felhangzott a hangszórókból, időkérésekkor pedig az elsötétülő csarnokban lézershow-t láthatott a nagyérdemű. „A fő, hogy ez meglegyen” – fortyant föl az egyik néző a sokadik fénykreáció láttán.

A felháborodása érthető volt, mindkét csapat számtalan technikai hibát vétett. „Voltak olyan szakaszai a meccsnek, amikor nagyon kaotikusan néztünk ki. Mintha azt sem tudtuk volna, ki hova álljon, sem védekezésben, sem támadásban” – ismerte el a találkozó után Teo Hojc, a lévaiak edzője.

A Patrióták mentségére szolgál, hogy az utóbbi hetekben nagy a jövés-menés a keretben (Boban Tomic és Luka Katura távozott, a szerb Nikola Jeftics, a svéd Dino Pita és az amerikai Vincent Council, Dwayne Benjamin érkezett), így hiányzik az összeszokottság, az Alpok–Adria-kupa miatt pedig nagyon sűrű a program, az elmúlt öt nap alatt a komáromiak elleni volt a lévaiak harmadik tétmeccse.

Félidőben azonban mégis 39:39 volt az állás, mert az MBK Rieker Com-therm csapata is sokat hibázott. Sőt, a nagyszünet után komoly hullámvölgybe kerültek a vendégek, vagy a kosár alatt nagyot teljesítő center, Ivan Delic szerzett kosarat, vagy senki. A tíz pont körüli különbség állandósulni, a meccs pedig eldőlni látszott, de – ismét csak egy közhelyet citálva – a régióderbi mindig specifikus. 

Öt perccel a vége előtt még 73:60-ra vezettek a lévaiak, és egyszer csak már 78:75 állt az eredményjelzőn, 26 másodperccel a vége előtt. A Patrióták hozhatták volna a labdát a saját kosaruk alól, ám a hatból négy hármast beszóró Ladislav Stojanov elcsente azt, Nenad Miloševič viszont annyira meglepődött a lehetőségen, hogy kihagyta a ziccert. A lepattanó és ezáltal a mérkőzés is a lévaiaké lett így, Delic utolsó másodperces hármasával 81:78-cal zárult a rangadó.

„Jó meccset játszottunk a bajnoki címvédővel. A hajrában volt lehetőségünk még jobb eredményt elérni – értékelt lapunknak Miljan Csurovics, a komáromiak trénere. – Mindenképpen látni az előrelépést a játékunkban. Elismerés illeti a lévaiakat és Hojc edzőt, ők a legerősebb csapat a bajnokságban, őket tartom a legnagyobb esélyesnek az elsőségre.”

A Patrióták jelenleg a második helyen állnak a tabellán 46 ponttal, és az őket eggyel követő Svittel játszanak szombaton. A komáromiak hosszabb ideje a hatodik pozícióban tanyáznak (39 pont), az alapszakasz hátralevő öt meccsén a zsolnaiak (40) befogására van reális esélyük, fél szemmel pedig a Handlovát (36) is figyelniük kell. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?