A kispadon idegesebbek, mintha játszanának

<p>Novota János és Saláta Kornél a franciaországi Európa-bajnokság csoportmeccsei során nem jutott szóhoz a szlovák válogatottban. A bécsi Rapid kapusát és a pozsonyi Slovan középső védőjét arról is kérdeztük, hogyan élik meg a kispadon az idegölő meccseket.</p>

Milyen érzés nyolcaddöntős csapat tagjának lenni?

Novota János: Nagyon jó érzés, hogy az erős csoportból továbbjutott a csapat. Az angolok elleni meccs rendkívül nehéz volt, bevallom, szerencsénk is volt, Koza (Matúš Kozáčik) pedig fantasztikusan védett. Az volt a cél, hogy döntetlenezzünk, hogy biztos legyen a nyolcaddöntő. Szerintem három ponttal is ott lehettünk volna a legjobb tizenhat között, de akkor addig izgulhattunk volna, míg véget nem érnek a csoportküzdelmek. Természetesen sokkal jobb ez így, hogy sikerült az angolokkal remiznünk.

Saláta Kornél: Nagyon boldog vagyok, hogy ott lehetünk a legjobb tizenhat között. Ez óriási siker a keret valamennyi tagja számára. Örülök, hogy teljesítettük az elvárásokat. Bravúrnak számít, hogy hat évvel a dél-afrikai világbajnokság után ismét nyolcaddöntősök vagyunk nagy tornán.

Mennyire más a kispadról nézni a meccset?

NJ: Nagyon nehéz. Az ember teljesen máshogyan éli meg cserepadról az összecsapást, mint a pályán, de azért vagyunk ott, hogy a többieket támogassuk, és segítsünk nekik. Fantasztikus így is, hogy ott lehetünk a nyolcaddöntőben.

SK: Nehéz volt, nagyon örülök, hogy továbbjutottunk. Számítottunk rá, hogy az angolok nagy nyomás alá helyeznek bennünket. Már a mérkőzés előtt rendkívül ideges voltam, sokkal feszültebb lettem, mintha játszottam volna. A védelmünk valamennyi tagja Kozáčik kapussal az élen kimagasló teljesítményt nyújtott.

Nem gondolt arra, hogy esetleg cserejátékosként pályára lép?

SL: Nem. Tudtam, hogy Ján Kozák azért hozta ki Škriniart az Európa-bajnokságra, mert a középhátvéd poszt mellett védekező középpályásként is képes jó teljesítményt nyújtani.  Amikor láttam, hogy egyre jobban beszorítanak bennünket az angolok, tudtam, hogy becseréli Gyömbért és Škriniart.

A legjobb tizenhat között várhatóan a világbajnok Németország lesz az ellenfél. Lát esélyt a győzelemre?

NJ: Esély mindig van. Ez az Európa-bajnokság is mutatja, hogy egyre jobban kiegyenlítődnek az erőviszonyok. Természetesen a Nationalelf volna a meccs topfavoritja, de lehet keresnivalónk, hiszen a májusi augsburgi felkészülési meccsen legyőztük a németeket.

SK: Egyértelműen a németek a mérkőzés toronyesélyesei, akik tétmeccsekre mindig felszívják magukat. Ám ha hozzuk a megszokott formánkat, elkaphatjuk őket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?