A KD Team első diadala

Nyárasd.

Nyárasd. Új név került a krónikába, ugyanis a két triplázó együttes (Valentíno, Nádvágók) után ezúttal a KD Team csapata nyerte a hetedik alkalommal megrendezett Kosár Dávid Emléktornát.

A nyárasdi sportcsarnokban háromkirályok napján az egykori osztály- és játékostársak, barátok teremfocival emlékeztek Kosár Dávidra, a 2010. szeptember 26-án autóbalesetben elhunyt fiatal futballistára. Az előző kiírásokhoz hasonlóan a megmérettetésen ezúttal is nyolc csapat (KD Team, FC Valentíno, Nádvágók, Nyárasd, Vándor, Eperjes, Korona, Kispadosok) küzdött az elsőségért. A Korona és a Kispadosok kollektívája egyébként újonc volt a rendezvényen.

„Tornánk elsőrendű küldetése az emlékezés, ugyanakkor a karácsonyi édes semmittevés után a téli felkészülés rajtját megelőző napokban kapóra jött a mozgás. Mindannyiunk nevében mondhatom: már hiányzott a foci” – fogalmazott a történésekről Ravasz Tibor, a tornaszervezők szóvivője, a kisudvarnokiak gólfelelőse.

A csapatok előbb két négytagú csoportban csatáztak a pontokért, majd a két-két legjobb az elődöntőben folytatta, a többiek pedig helyosztót játszottak. A KD Team veretlenül vette az akadályokat, a csoportmeccsen a címvédő Nádvágókkal döntetlenezett, a Valentínót pedig a döntőben fektette két vállra, megérdemelten végzett az élen.

„Összefogásból ismét jelesre vizsgáztunk. Köztudott, hogy Dávid derékba tört focistakarrierja végén a nyárasdi csapat sikereiért harcolt. Volt egyesülete ingyenesen bocsátotta rendelkezésünkre a helybeli sportcsarnokot. A hangosítást Valaskó Ferenc díjmentesen biztosította, az emléktorna záróakkordjaként az ő előadásában hangzott fel az Ismerős Arcok csallóközi fociberkekben (is) rendkívül népszerű Nélküled című dala” – tájékoztatott a szóvivő.

A szervezők a csapatokat oklevéllel, a teremtorna három legeredményesebb alakulatát serleggel, a legjobb góllövőjét és kapusát különdíjjal jutalmazták, de a seregszemle legszebb góljának szerzőjét is díjazták. „Mivel tornánk történetében első ízben szerepelt női futballista, ezért Sandal Rebeka találatát a nézők nagy tapssal, mi pedig különdíjjal honoráltuk” – ecsetelte a párharcok érdekességének számító sztorit, a gáláns szervezők szép gesztusát Ravasz Tibor.

A hagyományoknak megfelelően a kupákat, a különdíjakat Kosár Dávid szülei adták át a legjobbaknak.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?