A kapitány fia pontot mentett az amerikaiaknak

Johannesburg |

<p>Az amerikai válogatott kétgólos hátrányt ledolgozva pénteken 2-2-es döntetlent játszott a szlovén csapattal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának 2. fordulójában.</p>

A szlovének az első félidőben Birsa távoli lövésével szereztek vezetést, majd a 42. percben Ljubijankic egy kontra végén növelte az előnyt. A fordulást követően Donovan egy hatalmas góllal szépített, majd a 82. percben egy lefejelt labdát a szövetségi kapitány fia, Michael Bradley bombázott a hálóba.
A szlovének ezzel óriási lehetőséget szalasztottak el, ugyanis győzelem esetén elsőként bebiztosították volna helyüket a legjobb 16 között.

Eredmény:
C csoport, 2. forduló:
Egyesült Államok-Szlovénia 2-2 (0-2)

Johannesburg, Ellis Park Stadion, 41.573 néző, v.: Coulibaly (mali)
gólszerzők:    Donovan (48.), Bradley (82.), illetve Birsa (13.), Ljubijankic (42.)
sárga lap: Findley (40.), illetve Cesar (35.), Suler (69.), Krim (72.), Jokic (75.)

Egyesült Államok:

Howard - Cherundolo, DeMerit, Onyewu (Gomez, 80.), Bocanegra - Donovan, Bradley, J. Torres (Edu, a szünetben), Dempsey - Altidore, Findley (Feilhaber, a szünetben)

Szlovénia:   

S. Handanovic - Brecko, Suler, Cesar, Jokic - Birsa (Dedic, 87.), Koren, Radosavljevic, Kirm - Ljubijankic (Pecnik, 74.; Komac, 94.), Novakovic

I. félidő:

13. perc: egy amerikai labdavesztést követően Birsához került a labda, a középpályás pedig 20 méterről gyönyörűen tekert a kapu bal oldalába (0-1).
42. perc: gyors szlovén kontra végén a leshatáron kilépő Ljubijankic kapott remeg kiugratást, a támadó pedig Howard mellett higgadtan a kapu bal oldalába passzolt (0-2).

II. félidő:

48. perc: egy hosszú indítás után Donovan lépett ki üresen a job oldalon, kapura vezette a labdát, majd kissé kiszorított helyzetből, négy méterről hatalmas erővel a kapus feje fölött a hálóba bombázott (1-2).
82. perc: egy előre ívelést Altidore szépen lefejelt, az érkező Bradley pedig öt méterről a léc alá lőtt (2-2).

Az már az első percekben látszódott, hogy a szlovén csapat teljesen más felfogásban futballozik, mint amelyik az első körben szenvedve egy potyagóllal győzte le az algériaiakat. Az európaiak jól tartották a labdát, és előbb Birsa távoli lövésével vezetést szereztek, majd a félidő vége előtt egy kontra végén Ljubijankic találatával növelték előnyüket.
A fordulást követően Donovan hamar betalált, ezzel nyílttá tette a mérkőzést. Az amerikaiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, ez pedig a 82. percben a szövetségi kapitány fia, Michael Bradley révén sikerült.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?