A Juve csoportutolsó, de még van esélye

<p>Látszólag nagy bajban a Juventus. De azért az olasz drukkereknek még nem kell megijedniük.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Kedden két csapat is továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe – mindkettő a D csoportból. Érvényesült a papírforma: a címvédő Bayern München és a világ egyik leggazdagabb klubjának számító Manchester City számára már nincs igazi tétje az utolsó két fordulónak. A Bayern 1:0-ra győzött Plzeňben, de az eredmény nem tükrözi a látottakat, a németek végig egykapuztak. A meccs után csak egyetlen kérdés maradt a nézők számára: Mario Mandzukic miért nem örült a góljának?

A Manchester Citynél most nincs kérdés, a Norwich elleni 7:0 után a kékek ismét gázoltak, ezúttal a CSZKA Moszkvának rámoltak be egy ötöst. Ez azt jelenti, hogy pontszámban az oroszok ugyan még beérhetik az angol csapatot, de az egymás elleni eredmények (2:1, 5:2) alapján Pellegriniék mindenképpen megelőzik a moszkvai egyesületet. A játéknap legérdekesebb statisztikája is a Manchester Cityhez fűződik. A csapat eddig 27 gólt szerzett a BL-ben, de a klub egyetlen angol játékosa sem volt még eredményes (a CSZKA ellen a spanyol Negredo triplázott, az argentin Agüero duplázott).

A nap rangadója volt egyben a legjobb mérkőzés is. A Juventus 2:2-es döntetlenre végzett a Real Madriddal szemben, és ezzel látszólag nagy bajba került, miután négy meccs után visszaesett a tabella utolsó helyére. Látszólag, ugyanis legnagyobb riválisa, a Galatasaray 1:0-ra kikapott Koppenhágában, így a biztos továbbjutónak tűnő Real Madrid (10 pont) mögött nagy a tolongás: Galatasaray (4), Köbenhavn (4), Juventus (3). A Juventus szempontjából azonban a küldetés egyszerű, és viszonylag könnyen megvalósítható: a következő körben le kell győzniük odahaza a dán csapatot, és ha eközben a Galata nem nyer a Real Madrid stadionjában (valljuk meg, erre kicsi az esély), akkor az olaszoknak az utolsó fordulóban egy pontot is elég elhozniuk Isztambulból ahhoz, hogy megszerezzék a csoport második helyét.

Visszatérve a torinói mérkőzésre: játékban a Juventus ezúttal is pariban volt a Real Madriddal, amely lényegében csak tíz percig focizott igazán jól a meccsen. Csakhogy ezalatt Cristiano Ronaldo és Gareth Bale is bevágott egy-egy gólt Buffon hálójába, így az első félidő végén még vezető Juventusnak a döntetlenért is meg kellett dolgoznia. A találkozó negatív hőse Martin Cáceres volt, az uruguayi bekk az 52. percben a vendégeknek ajándékozta a labdát – a Real ebből egyenlített. Az amatőr hibától a Juve padlóra került, majd Cáceres javított a helyzeten, Fernando Llorente az ő príma beadása után egyenlített. 2:2 – a Juve és a Real 16. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, és ez volt a két csapat első remije.

A C csoportban váratlanul megtorpant a PSG. A brüsszeli 5:0-s siker után Párizsban 1:1-re végzett az Anderlecht ellen. A belgák csak az idei első BL-góljuknak örülhettek, továbbjutási esélyeik lényegében elszálltak. A PSG viszont szinte már a kieséses szakaszban érezheti magát, a franciáknak a hátralévő két meccsükön ehhez egy pontot kell szerezniük. A csoport másik meccsén az Olimpiakosz 1:0-ra verte a Benficát, így 2010 után ismét továbbjuthat a csoportkörből, mivel három pont előnyt szerzett a portugálokkal szemben.

Egyetlen árva gólt sem láthattak a nézők a D csoport két meccsén: Real Sociedad–Manchester United 0:0, Sahtar Donyeck–Leverkusen 0:0. San Sebastiánban legalább Van Persie lőtt két kapufát (az egyiket tizengyesből), de az angolok gyenge spanyolországi mérlege megmaradt: a ManUTD mindössze kétszer tudott nyerni Spanyolországban. Donyeckben Srna kapufája miatt bosszankodhattak az ukrán drukkerek, a Sahtar az iksszel komoly lépéshátrányba került a Leverkusennel szemben, s aligha előzi meg a német csapatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?