A jubiláló Xabi Alonso elődöntőbe juttatta a spanyolokat

Donyeck |

<p>A címvédő és világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott 2-0-ra nyert a francia csapat ellen a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság szombati negyeddöntőjében.</p>
<p> </p>

A spanyol válogatott, amely története során először győzött tétmérkőzésen a franciák ellen, szerdán a donyecki elődöntőben a portugál csapattal mérkőzik a döntőbe kerülésért.

 

Negyeddöntő:

Spanyolország-Franciaország 2-0 (1-0)

-------------------------------------

Donyeck, 45 ezer néző, v.: Nicola Rizzoli (olasz)

gólszerző: Xabi Alonso (19., 91., a másodikat 11-esből)

sárga lap: Ramos (31.), illetve Cabaye (42.), Menez (76.)

 

Spanyolország:

--------------

Casillas - Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba - Xavi, Busquets, Xabi Alonso - Silva (Pedro, 65.), Fabregás (Torres, 67.), Iniesta (Cazorla, 84.)

 

Franciaország:

--------------

Lloris - Réveillere, Rami, Koscielny, Clichy - Debuchy (Menez, 64.), Cabaye, M'vila (Giroud, 79.), Malouda (Nasri, 65.), Ribéry - Benzema

 

I. félidő:

----------

19. perc: Iniesta szöktette a bal oldalon felfutó Jordi Albát, ő tökéletesen ívelt a hosszún érkező Xabi Alonso elé, a Real Madrid középpályása pedig senkitől sem zavartatva a kapu jobb oldalába fejelt (1-0).

 

II. félidő:

-----------

90. perc: Pedro tört be a 16-oson belülre, hátulról szabálytalankodtak vele szemben, a büntetőt Xabi Alonso a kapu jobb oldalába lőtte (2-0).

 

Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya visszatért a nyitófordulóban az olaszok ellen alkalmazott, klasszikus befejező csatár nélküli felálláshoz, míg Laurent Blanc a védekezés megerősítéséért Nasrit hagyta ki a kezdőből.

A spanyolok szokásukhoz híven rendkívül magabiztosan tartották a labdát, és a 100. válogatottságát ünneplő Xabi Alonso góljával viszonylag korán meg is szerezték a vezetést. A félidő túlnyomó részében "lenyelték" a labdát, a franciák helyzetig sem jutottak.

A játék képe a fordulást követően sem változott, a spanyolok nem erőltették a támadásokat, inkább csak a középpályán járatták a labdát, a franciák pedig nem tudtak komoly gólszerzési lehetőséget kidolgozni. A végeredményt Xabi Alonso már a 90 perc lejárta után állította be tizenegyesből.

 

 

A góllövőlista

Az Európa-bajnokság góllövőlistájának állása a szombati spanyol-francia negyeddöntő után:

3 gólos:

Dzagojev (orosz), Gomez (német), Mandzukic (horvát), Ronaldo (portugál)

 

2 gólos:

Bendtner (dán), Fabregas (spanyol), Ibrahimovic (svéd), Jiracek (cseh), Krohn-Dehli (dán), Pilar (cseh), Sevcsenko (ukrán), Szalpingidisz (görög), Torres (spanyol), Xabi Alonso (spanyol)

 

1 gólos:

Balotelli (olasz), Bender (német), Blaszczykowski (lengyel), Cabaye (francia), Carroll (angol), Cassano (olasz), David Silva (spanyol), Di Natale (olasz), Gekasz (görög), Helder Postiga (portugál), Jelavic (horvát), Karagunisz (görög), Khedira (német), Klose (német), Lahm (német), Larsson (svéd), Lescott (angol), Lewandowski (lengyel), Mellberg (svéd), Menez (francia), Nasri (francia), Navas (spanyol), Pavljucsenko (orosz), Pepe (portugál), Pirlo (olasz), Reus (német), Podolski (német), Rooney (angol), Sirokov (orosz),  St. Ledger (ír), Szamarasz (görög), Van der Vaart (holland), Van Persie (holland), Varela (portugál), Walcott (angol), Welbeck (angol)

 

öngól:

Johnson (angol, a svédek ellen)

 

 

Sárga lapok

Az Európa-bajnokság még versenyben lévő csapatainak sárga lapos játékosai a szombati spanyol-francia negyeddöntő után:

 

Anglia:

Oxlade-Chamberlain

Young

Milner

Gerrard

Cole

 

Németország:

Boateng (2)

Badstuber

 

Portugália:

Postiga

Coentrao

Raul Meireles

Ronaldo

Pereira

Nani

Veloso

 

Olaszország:

Balotelli

Balzaretti

Bonucci

Buffon

Chiellini

De Rossi

Maggio

Montolivo

Motta

 

Spanyolország:

Jordi Alba

Arbeloa

Torres

Xabi Alonso

Martinez

Ramos

Piros lapot a még versenyben lévő csapatok egyetlen játékosa sem kapott.

(Frissítve: 22:48)

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?