„A java még hátravan!”

Gergely István, a szlovák vízilabda-válogatott egykori erőssége alig egy évvel ezelőtt kapott magyar állampolgárságot, s ez alatt az idő alatt csapatával, a Honvéddal, valamint a magyar együttessel mindent megnyert, amit csak lehetett. A hórihorgas kapussal az Euroliga-diadalt követően beszélgettünk.

Közel egy éve, jóformán azt sem tudja, mi is az a vereség. A múltban egy kicsit más volt a helyzet...

Éppen ezért jöttem Budapestre! Mindkét csapat, a Honvéd és a válogatott is nagyon jó formában volt, van. A kispestiekkel bajnokságot és nemzetközi kupát nyertem, a válogatottal pedig világbajnokságot és Világligát. Remélem, a sikersorozatnak még nincs vége.

A tavalyi hullámvölgy után az idén igencsak figyelemre méltó teljesítménnyel rukkolt elő a Honvéd. Mi történt a Dominóval?

Beérett a csapat, lehiggadtunk; taktikusan és fegyelmezetten pólóztunk, s a sorsdöntő pillanatokban én is csúcsformában védtem.

A nagy menetelés a régi nagy rivális, a Vasas ellen kezdődött. Nemcsak az OB I-ben, hanem az Euroligában is az angyalföldiekkel csatároztak. Hol volt nehezebb dolguk?

Egyértelműen az Euroligában, de a bajnoki döntő elején is sok borsot törtek az orrunk alá a piros-kékek. Végül mindkét sorozatott mi nyertük.

A hétvégi, budapesti Euroliga-elődöntőben alaposan ráijesztettek a szurkolókra, amikor majdnem elfogyott a négygólos előny. Mi történt a Rijeka elleni meccsen?

Semmi különös, csak amikor elhúztunk, takaréklángra kapcsoltunk, s a fináléra tartogattuk az erőnket. Nem volt vészhelyzet, hiszen végig mi irányítottunk, a horvátoknak a hajrában esélyük sem volt az egyenlítésre.

Nem tartottak a Herceg Novi elleni döntőtől?

Hazai pályán csak a győzelem jöhetett számításba, annak elle-nére, hogy még egyszer sem nyertünk a szerb csapat ellen. Egy vereség és egy döntetlen volt a mérlegünk. Szombaton este aztán sikerült visszavágnunk. Az egész gárda nagyszerűen vízilabdázott; a sok éves munka diadala volt ez.

Az idénynek még nincs vége...

ĺgy igaz, a java még hátravan! A klubsiker után most a válogatottal szeretnék aranyakat szerezni. A Világligában, majd az olimpián.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?